món

El govern francès presentarà la setmana que ve un projecte de llei per posar en marxa la reconstrucció de Notre-Dame

El+govern+franc%C3%A8s+presentar%C3%A0+la+setmana+que+ve+un+projecte+de+llei+per+posar+en+marxa+la+reconstrucci%C3%B3+de+Notre-Dame

Campanes en senyal de dol de tots els temples parisencs avui capvespre. En la segona jornada després de l’incendi, aquest bomber encara refrescava la zona cremada. Els investigadors analitzen pam a pam Notre-Dame per tal d’esbrinar l’origen del foc. I a les portes de la Setmana Santa, oracions davant el temple.

I mentre que aquest catòlic parla del simbolisme del foc, diu que alhora tràgic i esperançador… Els experts calculen que la reconstrucció costarà centenars de milions d’euros. L’executiu presentarà la setmana que ve un projecte de llei per fixar-ne la restauració i garantir la transparència en els fons destinats a la reconstrucció. Ara per ara les donacions ascendeixen a prop dels mil milions d’euros. El govern francès ha anunciat deduccions fiscals per a aquells que participin en la reedificació.

El primer ministre ha anunciat un concurs internacional per triar l’arquitecte que s’encarregui de reconstruir l’agulla que es va desplomar o fer-hi una versió modernitzada.

Les tasques es podrien torbar entre 10 i 15 anys, diuen els experts. El president, Emmanuele Macron, s’ha compromès a fer-ho en cinc anys. El primer ministre ha dit que aquest termini és un gran desafiament.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Anuncien una nova demanda contra Melià Hotels per una propietat a Cuba

Globalia, Blau Hotels i Iberostar podrien ser les següents en respondre per la llei Helms-Burton

Sis morts a Indonèsia a les protestes contra el govern electe que l’acusen de frau

Des de l'oposició anuncien que impugnaran els resultats davant del Constitucional

Notifiquen a Meliá que serà demandada als EUA per operar un hotel a Cuba

L'hotelera mallorquina reitera que opera amb legalitat a Cuba

Robert Smith cedeix 40 milions de dòlars als universitàris de ‘Morehouse’

El fundador de la firma d'inversions 'Vista Equity Partners' assumirà el deute dels estudiants del Morehouse College