X

El Govern francès supera dues mocions de censura per la reforma de les pensions que continua tensionant el carrer

La primera ministra, Elisabeth Borne, ha sobreviscut políticament a les votacions, però queda molt debilitada

21/03/2023

El Govern francès supera dues mocions de censura per la reforma de les pensions que continua tensionant el carrer

La primera ministra, Elisabeth Borne, ha sobreviscut políticament a les votacions, però queda molt debilitada (Foto Efe)

Redacció

Per només nou vots de diferència, el president, Emmanuel Macron, ha aconseguit salvar la continuïtat del seu Govern a França. El resultat ha estat una nova nit d’aldarulls als carrers de París en contra de l’aprovació per decret de la reforma de les pensions que apuja de 62 a 64 l’edat mínima de jubilació. Hi ha hagut prop de 170 detinguts. La primera ministra, Elisabeth Borne, ha sobreviscut políticament a les votacions, però queda molt debilitada.

De les dues mocions de censures votades ahir horabaixa, la de l’extrema dreta va ser rebutjada amb contundència per la majoria dels diputats de l’Assemblea Nacional. Però la del grup centrista va obtenir 278 vots dels 287 que necessitava per fer caure l’executiu. “L’Assemblea Nacional, únic representant del poble francès, diu, mai ha votat sobre aquest projecte de llei que cristal·litza les tensions, inquietuds i còlera dels conciutadans”, ha defensat el líder d’aquesta formació, Charles de Courson. “Alguns diputats, afirma, neguen el seu rol en el parlament i afirmen que el carrer és més legítim que les institucions”, li ha retret la primera ministra.

21/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris