X

El Govern habilitarà una capella per enterrar les víctimes no identificades de la Guerra Civil

S'invertiran uns 70.000 euros i les obres estaran llestes abans que acabi l'any

01/04/2023

El Govern habilitarà una capella per enterrar les víctimes no identificades de la Guerra Civil

Miquela Valls

El Govern ha adquirit per 57.100 euros una capella amb cripta subterrània i capacitat per almanco 200 urnes. El projecte, ‘Memorial per la Dignitat’, s’ha presentat al cementeri de Palma.

Fins ara propietat d’una companyia d’assegurances, la cambra es transformarà en el lloc de repòs de les víctimes de la repressió franquista que han estat exhumades i no han pogut ser identificats o de les quals no es té constància de qui són els familiars. Cal destacar que durant la intervenció es retiraran tots els símbols catòlics com la creu exterior de dalt la capella.

Situada en el sector 3 del cementeri palmesà, al costat de la fossa comuna més gran de Balears a la qual és inviable intervenir-hi, en superfície té capacitat per a nou nínxols. El preu de licitació del projecte costarà uns 70.000 euros.

Per petició expressa dels familiars en aquesta capella hi descansaran els cossos d’Aurora Picornell i del seu pare, Gabriel.

El projecte ve a satisfer una reivindicació històrica del moviment memorialista i ha estat consensuat amb la Comissió de Fosses i Desapareguts de les Illes Balears i també amb les famílies de les víctimes.

Les restes de totes les víctimes reposaran en caixes individualitzades assenyalades amb un codi, i de manera que sigui possible accedir-hi amb facilitat per tal que, si fossin identificades en un futur, les famílies puguin decidir deixar-les en el Memorial o traslladar-les on estimin oportú.

01/04/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris