X

El Govern incrementa la prestació per als joves extutelats en procés d’emancipació

Una mesura per fer front a la vulnerabilitat en què es troben per cobrir les seves necessitats bàsiques, com l'accés a l'habitatge

23/06/2024

El Govern incrementa la prestació per als joves extutelats en procés d’emancipació

El Govern incrementa a 200 euros la prestació per als joves extutelats en procés d’emancipació que, un cop han sol·licitat l’ingrès mínim vital, no n’han rebut una resolució. Una mesura per fer front a la vulnerabilitat en què es troben per cobrir les seves necessitats bàsiques, com l’accés a l’habitatge, quan deixen d’estar sota la tutela administrativa.

Si ja és difícil emancipar-se per als joves de les Balears, ho és encara més per als joves que deixen d’estar sota la tutela administrativa. En Nico i en Julià abandonaren el sistema de protecció de menors quan varen complir els 18 anys. Avui, comparteixen un dels pisos d’emancipació de la Fundació Natzaret mentre fan calaix per independitzar-se.

Ara mateix, a les Balears hi ha més de 40 pisos actius, on viuen 183 joves extutelats durant el seu procés d’emancipació. Les dificultats per accedir a l’habitatge fan que el temps d’acollida incrementi.

Per la seva part, la Direcció general d’Infància i Joventut també nota que, cada vegada, hi ha més demanda. Una situació delicada, ja que els joves que no arriben a aconseguir plaça, poden acabar al carrer.

23/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT