X

El Govern inicia el pagament de la gratuïtat de 0 a 3 anys als centres de la xarxa pública i complementària

El primer pagament correspon als mesos de setembre a desembre; el mes de gener s'iniciaran els abonaments corresponents als mesos de gener a abril

29/12/2023

El Govern inicia el pagament de la gratuïtat de 0 a 3 anys als centres de la xarxa pública i complementària

El conseller Antoni Vera ha signat aquest mes l'adhesió de 14 nous centres a la xarxa complementària. / CAIB.

La Conselleria d’Educació i Universitats, a través de l’Institut per a l’Educació de la Primera Infància (IEPI), ha iniciat aquest mes de desembre el pagament de la gratuïtat de 0 a 3 anys en els centres de la xarxa pública i de la xarxa complementària. El primer pagament correspon als mesos de setembre a desembre; el mes de gener s’iniciaran els abonaments corresponents als mesos de gener a abril.

La Conselleria ha signat un total de 142 convenis mitjançant els quals s’ofereix la gratuïtat de tots els cicles d’educació infantil a 191 centres (58 de la xarxa pública i 84 de la xarxa complementària). Els convenis signats són vigents durant quatre anys, i el total del pressupost previst per donar cobertura a la gratuïtat des de 2023 fins a 2027 és de 152,6 milions d’euros.

Per a l’any 2024, s’han pressupostat 51 milions d’euros per a la gratuïtat de 0 a 3 anys. La Conselleria subvenciona amb 45.000 euros cada aula d’educació infantil i l’ajuda cobreix quatre hores lectives diàries durant deu mesos a l’any.

Així mateix, l’IEPI treballa per augmentar el nombre de centres tant de la xarxa pública com de la xarxa complementària per ampliar el nombre de places gratuïtes als cicles d’educació infantil. En aquest sentit, el conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, ha signat aquest mes de desembre l’adhesió de 14 nous centres en la xarxa complementària.

29/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT