societat

El Govern intervé la residència Bell Entorn de Sóller per frenar els contagis

Hi ha 83 usuaris positius i 33 professionals contagiats

El+Govern+interv%C3%A9+la+resid%C3%A8ncia+Bell+Entorn+de+S%C3%B3ller+per+frenar+els+contagis

La Conselleria de Salut ha ordenat aquest cap de setmana, d’acord amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), la intervenció de la residència privada de gent gran Bell Entorn de Sóller, per tal de contenir els contagis de Covid-19 i assegurar l’atenció adequada als usuaris. En un comunicat emès aquest diumenge, la Conselleria explica que, des de mitjans d’aquesta setmana, un equip d’infermeres del Servei de Salut s’ha desplaçat al centre per tal d’organitzar l’activitat, formar els treballadors i assegurar que els residents estan bé. A més, el 061 s’ha encarregat de fer una valoració in situ dels residents i de dur a terme els trasllats necessaris als hospitals. En aquests moments, només queden al centre els usuaris asimptomàtics.

Salut diu que “després que els cribratges realitzats hagin demostrat que un elevat nombre de residents i treballadors s’han contagiat i atès que això ha posat de manifest que les accions dutes a terme per aquest centre per tal de controlar la propagació de la malaltia han resultat insuficients”, l’IMAS i el Govern han decidit assumir el control de la gestió sanitària del centre per garantir la protecció dels majors.

A la residència Bell Entorn, que té 152 usuaris, s’hi han detectat 83 positius. Ara mateix al centre hi ha 102 usuaris ja que 50 estan hospitalitzats. Així mateix hi ha 33 professionals contagiats.

Una coordinadora de Salut dirigirà el centre

El Govern posarà en marxa de forma urgent un paquet de mesures sanitàries i assistencials i també designarà una coordinadora sanitària que s’ocuparà de dirigir l’activitat assistencial del centre, amb l’equip de professionals que hi fan feina i, si cal, amb personal assignat per Salut. Durant 20 dies, l’equip directiu i els usuaris del geriàtric s’hauran de regir per les instruccions que doni aquesta coordinadora.

Cal recordar que anteriorment el Govern ja va intervenir altres dues residències: Oasis i Domus Vi Palma.

En aquests moments, a les residències de les Illes hi ha 4.344 residents, dels quals 255 són positius. D’aquests 121 es troben hospitalitzats i l’acumulat de persones mortes és de 124. Quant els professionals, hi ha 92 positius actius.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Balears necessita reciclar el triple de residus per complir amb la norma europea

Menorca, on menys residus es generen per habitant, promou l'intercanvi de deixalles per fomentar el reciclatge

La greu afectació a un corall protegit manté aturades un any les obres al moll de Cala Corb

El Ministeri de Medi Ambient ha de decidir ara si permet reprendre els treballs, amb aquesta situació

El nucli urbà de Manacor i zones residencials dels afores, confinats a partir de mitjanit

El confinament afecta a unes 30.000 persones, que no podran sortir de l'àrea delimitada si no acrediten una causa justificada....

Memòria de Mallorca cedeix al Govern els arxius digitalitzats dels procediments judicials militars de 1936-39

Es crearà un arxiu digital perquè els estudiosos o els familiars pugin consultar els expedients