SOCIETAT

El Govern intervé dues residències més per nous brots: DomusVi Santanyí i Hospital de Llevant, a Porto Cristo

Intervingudes fins ara 8 residències per a gent gran des de l’inici de la pandèmia


La Conselleria de Salut, d’acord amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), ha ordenat la intervenció de dues residències més de Mallorca. Concretament, la residència de l’Hospital de Llevant, a Porto Cristo, on -després de diversos cribratges- s’ha localitzat un brot que afecta a 10 usuaris i 3 treballadors (en total en té 58 residents i 36 treballadors), i la residència DomusVi Santanyí, que a hores d’ara té 4 dels seus 115 residents contagiats de coronavirus, així com 4 dels seus 98 professionals.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha ordenat, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial en relació amb tots els processos relacionats amb la COVID-19 d’aquests dos centres de caràcter residencial.

Així mateix, s’ha designat una mateixa coordinadora sanitària per les dues residències, les funcions de la qual són controlar, coordinar i dirigir l’activitat assistencial sanitària del centre, dirigint l’equip de personal de les residències i, si s’escau, el que hi assigni el Servei de Salut de les Illes Balears.

A partir d’ara, el personal, l’equip directiu i la titularitat d’aquests centres, així com els mateixos residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions de la coordinadora en els processos relacionats amb la COVID-19.

Cal recordar que el Govern ha intervingut fins ara 8 residències per a gent gran des de l’inici de la pandèmia (Bell Entorn, Sèniors Inca, DomusVi Can Carbonell i Reina Sofia –aquesta a Eivissa- durant segona onada, i Oasis i DomusVi Palma a la primera). També es va prendre el control sanitari de la Nova Residència del Patronat Joan XXIII d’Inca per a persones amb discapacitat intel·lectual. A hores d’ara queden, amb intervenció activa, les de DomusVi Can Carbonell i Reina Sofia, a banda de les dues intervingudes a partir d’avui.

Actualment, a les residències per a persones majors de les Balears hi ha 96 usuaris amb contagi actiu, 71 dels quals hospitalitzats, així com 83 professionals contagiats.

Avui s’han notificat dues noves morts a centres geriàtrics de Palma i Marratxí, amb la cual cosa ja se sumen 185 defuncions a residències des del març.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |