societat

El Govern invertirà 7 milions d’euros a Menorca per renovar les infraestructures de regadiu

Es crearà un sistema de telecontrol de regadius i es repararan les infraestructures i el tram de la canalització d'aigua entre Ciutadella i Es Mercadal


A Menorca, el Govern augmenta un 12% la seva inversió en els pressupostos de l’any que ve. Entre els projectes destaquen els 10 milions que s’invertiran en ajudes al camp. A més, s’enllesteix la renovació de les infraestructures de regadiu a l’illa, amb prop de 7 milions.

7 dels prop de 100 milions d’euros que la Conselleria d’Agricultura invertirà a les illes per la consolidació i recuperació de regadius socials amb aigües regenerades, seran per Menorca. Serviran per crear un sistema de telecontrol de regadius i per reparar, millorar i modernitzar les infraestructures i el tram de la canalització d’aigua entre Ciutadella i Mercadal. També es construirà una nova bassa de regadiu a Ferreries amb una inversió de 4 milions d’euros. L’ús d’aquestes aigües permetrà duplicar l’eficiència d’aquests sistemes.

Els pressupostos autonòmics preveuen -en total- 39 milions, per a inversions a Menorca, 4 més que enguany. Més d’una tercera part es destina a la construcció de 80 pisos de protecció oficial i poc més d’un milió a la futura residència de gent gran que s’ha de construir als Quarters de Santiago de Maó. També als Quarters s’haurà de situar la futura Escola d’Adults. S’hi han pressupostat 3 milions; un poc manco del previst per a crear el nou centre de Formació Professional d’Hoteleria a Ciutadella i 8 milions i mig d’euros per a transformar la Sala Augusta en el Conservatori de Menorca. En l’àmbit portuari, es preveuen 6 milions i mig per a la reforma del port de Fornells i 4 i mig per al de Ciutadella; mentre que en el medi ambient s’han pressupostat 3 milions per a la depuradora des Mercadal i 5 més per al manteniment.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un dinar familiar de Reys possible motiu de l’augment de contagis a Formentera

Hi assistiren 15 persones, que posteriorment haurien encomanat el virus a companys de feina.

El COIBA alerta que uns 400 professionals d’infermeria no estàn col·legiats

El Col·legi explica que aquests mesos de pandèmia ha crescut molt el nombre de contractacions, però no ho ha fet...

El cribratge de Vila conclou amb la detecció de 421 positius d’entre més de 7.000 tests

Dissabte que ve començaran les proves massives a Sant Antoni, al poliesportiu de ses Païsses.

Can Misses amplia en 34 llits més la seva capacitat per acollir-hi pacients de coronavirus

L'hospital arriba al 179 llits, però ha de reduir l'activitat quirúrgica programada.