societat

El Govern invertirà 7 milions d’euros a Menorca per renovar les infraestructures de regadiu

Es crearà un sistema de telecontrol de regadius i es repararan les infraestructures i el tram de la canalització d'aigua entre Ciutadella i Es Mercadal


A Menorca, el Govern augmenta un 12% la seva inversió en els pressupostos de l’any que ve. Entre els projectes destaquen els 10 milions que s’invertiran en ajudes al camp. A més, s’enllesteix la renovació de les infraestructures de regadiu a l’illa, amb prop de 7 milions.

7 dels prop de 100 milions d’euros que la Conselleria d’Agricultura invertirà a les illes per la consolidació i recuperació de regadius socials amb aigües regenerades, seran per Menorca. Serviran per crear un sistema de telecontrol de regadius i per reparar, millorar i modernitzar les infraestructures i el tram de la canalització d’aigua entre Ciutadella i Mercadal. També es construirà una nova bassa de regadiu a Ferreries amb una inversió de 4 milions d’euros. L’ús d’aquestes aigües permetrà duplicar l’eficiència d’aquests sistemes.

Els pressupostos autonòmics preveuen -en total- 39 milions, per a inversions a Menorca, 4 més que enguany. Més d’una tercera part es destina a la construcció de 80 pisos de protecció oficial i poc més d’un milió a la futura residència de gent gran que s’ha de construir als Quarters de Santiago de Maó. També als Quarters s’haurà de situar la futura Escola d’Adults. S’hi han pressupostat 3 milions; un poc manco del previst per a crear el nou centre de Formació Professional d’Hoteleria a Ciutadella i 8 milions i mig d’euros per a transformar la Sala Augusta en el Conservatori de Menorca. En l’àmbit portuari, es preveuen 6 milions i mig per a la reforma del port de Fornells i 4 i mig per al de Ciutadella; mentre que en el medi ambient s’han pressupostat 3 milions per a la depuradora des Mercadal i 5 més per al manteniment.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Desallotgen una festa il.legal amb 12 famílies a Manacor

S'exposen a sancions d'entre 3 mil i 60 mil euros

Més per Menorca i el PP demanen que les restriccions s’adeqüin a la situació epidemiològica de l’illa

Els ecosobiranistes consideren que l'entrada de l'illa al nivell 2 adaptat és incoherent i que genera confusió

Gairebé cap companyia aèria compleix la normativa d’aplicar el descompte de resident al final del procés de compra

El sistema, que ha entrat en vigor aquest dimarts, pretén evitar l'increment de les tarifes als residents

Maó, pendent de la nova ordenació del port per convertir-lo en un reclam turístic internacional

La galeria d'art Hausser & Wirth obrirà la seva delegació a Menorca el pròxim 17 de juliol a l'Illa del Rei