economia

El Govern licita les noves concessions del transport públic per carretera

El+Govern+licita+les+noves+concessions+del+transport+p%C3%BAblic+per+carretera

El Govern ha licitat ja el nou servei de transport públic per carretera de Mallorca per als pròxims 10 anys. Les empreses interessades tenen dos mesos per presentar-s’hi i seran millor considerades les que apostin de manera clara per energies sostenibles en detriment del dièsel.

Les empreses que vulguin aspirar a les noves concessions de transport públic per carretera de Mallorca tenen dos mesos per fer-ho a partir de demà. Es valorarà tant la proposta econòmica com la tècnica. I aquí, serà un mèrit la introducció de vehicles elèctrics i de gas.

Una flota que tendrà al seu abast la infraestructura de Redexis. Mitjançant un acord de col·laboració amb el Govern, la companyia de gas natural, instal·larà, a més, dispensadors de gas a les cotxeres de les concessionàries i a polígons industrials de Palma, Calvià, Alcúdia i Santa Margalida. Aquesta tecnologia, apunten, té beneficis per al medi ambient i, també, per als comptes empresarials. A l’hora d’omplir el dipòsit, amb la mateixa despesa, el gas dóna una autonomia 2,5 vegades més al vehicle, segons ha explicat el president de Redexis, Fernando Bergasa.

I en aquest sentit, el conseller Marc Pons ha destacat que el transport discrecional de Mallorca, amb uns 600 autocars, ha dit, també es podrà beneficiar d’aquesta infraestructura i adaptar-se, així, a energies per al transport més sostenibles.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Setze escales de creuers, pendents d’autorització a l’octubre

Les navilieres comercialitzen rutes per les Illes que no es podran fer sense llum verda de Madrid

Alfredo Serrano, director de Clia Espanya: “Tots els turistes que viatgin en creuers s’hauran fet una prova COVID”

L'associació de companyies de creuers critica que Espanya no hagi incorporat encara els protocols per reiniciar l'activitat com han fet...

Temporada dolenta o molt dolenta pel 87% de socis de Pimeef

Quatre de cada 10 enquestats renovarà els ERTO de les seves plantilles pròximament

Un 20% de la planta hotelera de Formentera continua oberta

La meitat dels hotels que romanen oberts tancaran a mitjans d'octubre