X

El Govern llença un missatge de tranquil·litat sobre la qualitat de l’aire prop de l’incendi de la planta de biomassa

El ritme de l'operatiu s'ha accelerat i ja se'n retiren 199 camions diaris de compostatge

30/06/2023

El Govern llença un missatge de tranquil·litat sobre la qualitat de l’aire prop de l’incendi de la planta de biomassa

El Govern llença un missatge de tranquil·litat pel que fa a la qualitat de l’aire als volants de l’incendi de la planta de biomassa d’Eivissa. Si no hi ha cap contratemps, s’espera que el foc quedi sufocat d’aquí a menys d’una setmana.

El laboratori mòbil del Servei d’Atmosfera del Govern s’ha instal·lat on hi ha més exposició, al polígon Montecristo, i romandrà aquí fins que acabi l’operatiu d’extinció. Aquest servei permet mesurar la concentració a l’aire de diòxid i monòxid de carboni així com de partícules físiques com pols i cendra.

I és que aquests darrers dies els vesins i treballadors havien denunciat haver patit mal de cap, marejos i fins i tot vòmits.

Des de l’arribada fa dos dies dels efectius de la Unitat Militar d’Emergència, amb 64 efectius i 21 vehicles, el ritme de l’operatiu s’ha accelerat i ja se’n retiren 199 camions diaris de compostatge. La intenció és mantenir el mateix nombre d’efectius durant tot el cap de setmana.

Calculen que podran extingir l’incendi en menys d’una setmana. Serà llavors quan comencin les tasques per depurar responsabilitats.

30/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT