X

El Govern llogarà pisos buits a preus reduïts

Captarà habitatges de petits propietaris i els llogarà als beneficiaris del programa a preus un 30% inferiors als de mercat

14/05/2024

El Govern llogarà pisos buits a preus reduïts

El Govern ha avançat detalls del que serà el seu programa Lloguer Segur per aconseguir treure al mercat una part dels prop de 100.000 pisos que es calcula que estan buits a les Balears. Un pla que té com a objectiu principal facilitar l’accés a l’habitatge a preu assequible.

Segons ha explicat avui la consellera d’Habitatge, Marta Vidal, el Govern serà arrendador dels pisos i els subarrendarà als beneficiaris del programa a un preu inferior al de mercat. Alguns dels requisits dels immobles és que tinguin una antiguitat superior a 3 anys, que hagin estat buits un mínim de sis mesos i que no pertanyin a grans tenidors.

L’IBAVI pagarà lloguers a preu de mercat als propietaris i després actuarà com a arrendador, posant els pisos a disposició dels beneficiaris a uns preus aproximadament un 30% inferiors als de mercat. A més, donarà garanties als propietaris tant pel que fa al cobrament de les rendes com a restituir el pis en el seu estat original.

Els requisits bàsics per poder ser beneficiari del programa Lloguer Segur seran ser resident a les Illes, no superar un cert límit de renda i que l’habitatge sigui residència habitual. Es prohibirà expressament destinar l’habitatge a usos turístics.

Els col·legis d’Agents de la Propietat Immobiliària i d’Administradors de Finques de les Balears creuen que es tracta d’una bona mesura. De fet, està previst que participin en la posada en marxa del programa mitjançant convenis de col·laboració amb el Govern.

14/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris