X

El Govern manté que el decret de català a la sanitat no afectarà les oposicions

A Catalunya fa 24 anys que s'exigeix una capacitació lingüística "sense que hagi quedat mai cap plaça sense cobrir", segons CCOO

19/02/2018

El Govern manté que el decret de català a la sanitat no afectarà les oposicions

/EFE

11

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha assegurat aquest dilluns a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio que el nou decret que regularà l’ús del català entre el personal sanitari no afectarà la convocatòria d’oposicions: “Fa més de 20 anys que es va introduir sense problemes el requisit del català en el sistema d’accés a la nostra funció pública. Aleshores es varen fixar excepcions, com la que es feia amb el personal sanitari, i que es continuarà fent, perquè tothom es podrà presentar a les 5.000 places que es convocaran entre 2018 i 2019, tenguin o no el nivel de català”.

La portaveu del Govern ha volgut així mateix mostrar tot el seu respecte cap als participants a la manifestació convocada per Mos Movem aquest diumenge. Ha afegit, però, que “les llengües, en una comunitat com la nostra, que tenim la sort que sigui bilingüe, no fan mal. Enriqueixen”

 

 

Experiència a Catalunya

Les Balears no serà la primera comunitat a exigir una titulació de català per accedir al sistema sanitari. A Catalunya ja fa 24 anys que es va aprovar un decret que exigeix una titulació lingüística per accedir a una plaça pública al sistema de Salut. La portaveu de la Federació de Sanitat de Comissions Obreres, Mària Àngels Rodríguez, ha explicat a IB3 Ràdio que en el seu moment també va haver-hi molt de rebombori amb l’anunci. Una vegada aprovat, però, no va suposar cap problema per cobrir places. “Tothom es va treure la titulació, amb un nivell molt més alt (un nivell C1 per a metges) del que es demanarà a les Balears (un B1 si es vol accedir a la carrera professional o mobilitat geogràfica)”.  “Fins i tot, gent d’altres parts de l’Estat es va treure el títol sense  complicacions gràcies a les facilitats que va donar la Generalitat”.

Rodríguez, així mateix, manté que ningú no qüestiona avui en dia, 24 anys després, la necessitat d’acreditar el nivell de català “per a la normalització de la comunicació entre personal sanitari i pacients”.  Així mateix, la sindicalista assegura que cap plaça no ha quedat mai sense cobrir per no haver obtingut el títol i que el català no ha fet afectat “en absolut” la qualitat del servei de salut català.

19/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT