societat

El Govern manté que ningú va quedar desatès a la torrentada tot i la saturació a l’112

El sindicat Comissions Obreres denuncia una manca de personal a l'112

El+Govern+mant%C3%A9+que+ning%C3%BA+va+quedar+desat%C3%A8s+a+la+torrentada+tot+i+la+saturaci%C3%B3+a+l%27112

El capvespre del nou d’octubre les telefonades a l’112 es multiplicaren per cinc. Les línies es varen saturar, i els operadors no varen poder atendre totes les cridades. Però el Govern diu que ningú va quedar desatès. 200 efectius es desplaçaren a la zona i rescataren 342 persones.

El sindicat Comissions Obreres, en canvi, denuncia una manca de personal a l’112. Diu que la plantilla no dona a l’abast i que fa front a jornades extenuants i anuncia mobilitzacions en breu.

L’AEMET insisteix que aquell dia s’actuà correctament i que el personal, tot i les retallades, no és insuficient per fer front a situacions com la viscuda al Llevant de Mallorca.

Assenyalen, però, que és necessari augmentar la xarxa d’estacions automàtiques i renovar la xarxa de radars. Asseguren que a principi de l’any que ve entrarà en funcionament un sistema de predicció d’alta resolució, també d’episodis extrems.

Demà, a partir de les dotze del migdia, les Balears tornarem a estar en avís groc per pluja, tempestes i mala mar. Com a mesura de prevenció alguns ajuntaments han decidit anul·lar activitats previstes pel cap de setmana. A Porreres, per exemple, s’ha suspès el concert de Tomeu Penya anunciat per dissabte i a Palma s’ha cancel·lat la Ratapinyada de Son Cotoner.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

Tornen les corregudes de toros a Palma

Vuit mesos després que la Justícia va tombar alguns articles de la llei de toros balear

L’aeroport de Palma adapta un bany per a pacients ostomitzats

Es troba al mòdul B, interilles, però AENA té previst instal·lar-ne a tots els mòduls de l'aeroport

53 mares van donar llet materna durant el 2018

Els 302,5 litres donats l'anya passat van servir per atendre 134 bebès prematurs