política

El Govern mobilitzarà 3.500 milions d’euros per impulsar l’economia i crear 31.000 llocs de treball

Els hotels es podran ampliar en un 15% per complir amb els requisitis sanitaris


El Consell de Govern ha aprovat, aquest dimecres, en una reunió extraordinària, un decret llei amb mesures urgents per fer front a la crisi del coronavirus. Preveu que tindran un impacte de 3.500 milions d’euros sobre l’economia de les Illes, un 7,5% del PIB, i la creació de 31.000 llocs de treball, el 6% del mercat laboral.

El Govern dóna llum verda perquè, a partir d’ara, es redueixin al màxim els tràmits burocràtics d’inici d’activitats, com les d’obra, atorgant pes a la declaració responsable. S’agilitzen també les concessions de subvencions, ajuts i prestacions. També s’ha aprovat poder contractar personal de reforç per al Servei d’Ocupació, entre d’altres, i habilitar que els inspectors públics puguin dur a terme inspeccions per departaments fora dels quals tenen la plaça.

Així mateix, s’ha decidit atorgar un ajut extraordinari per a persones dependents afectades pel tancament de centres de dia. Quant al sector hoteler, s’autoritza l’ampliació extraordinària d’instal·lacions per poder complir amb els requisits de l’emergència sanitària quant a distància social i altres punts, sempre que la superfície edificada no augmenti més d’un 15%. També es podrà disposar d’establiments obsolets de zones turístiques madures per a habitatges de protecció social, centres sanitaris i usos tecnològics, entre altres mesures. A més, es prohibeix iniciar nova activitat turística en habitatges unifamiliars de Palma, fins el 31 de desembre de 2021.

La consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, ha reconegut que, com diuen els experts, al mes d’octubre hi pot haver un repunt de la pandèmia. Per això, “a través d’aquest decret llei, demanem a tots els funcionaris i treballadors públics que agafin vacances durant els mesos de juliol i agost, per tenir una administració preparada i forta, si arriba aquest repunt”.

La CAEB ha valorat positivament aquest decret llei, mentre que les entitats ecologistes ho han criticat. A Terra Ferida diuen que “s’està fent un urbanisme a la carta” i denuncien que s’imcompleix la legislació.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Cladera assegura que els empleats públics del Consell no patiran cap congelació de sou enguany

Cladera no descarta que de cara a 2021 s'hagi de prendre qualque mesura per mor de les previssibles restriccions pressupostàries

Pacte de batles de vuits partits contra l’acord d’Hisenda amb la FEMP

Per deixar fora del repartiment dels 5.000 milions d'euros els ajuntaments sense romanent

El Govern aparta Joan Gual de Torrella de l’Autoritat Portuària

També ha acordat la congelació del salari del personal de la CAIB

El Govern mantindrà cordialitat amb la família reial

No es planteja la retirada de les distincions