política

El Govern mobilitzarà 3.500 milions d’euros per impulsar l’economia i crear 31.000 llocs de treball

Els hotels es podran ampliar en un 15% per complir amb els requisitis sanitaris


El Consell de Govern ha aprovat, aquest dimecres, en una reunió extraordinària, un decret llei amb mesures urgents per fer front a la crisi del coronavirus. Preveu que tindran un impacte de 3.500 milions d’euros sobre l’economia de les Illes, un 7,5% del PIB, i la creació de 31.000 llocs de treball, el 6% del mercat laboral.

El Govern dóna llum verda perquè, a partir d’ara, es redueixin al màxim els tràmits burocràtics d’inici d’activitats, com les d’obra, atorgant pes a la declaració responsable. S’agilitzen també les concessions de subvencions, ajuts i prestacions. També s’ha aprovat poder contractar personal de reforç per al Servei d’Ocupació, entre d’altres, i habilitar que els inspectors públics puguin dur a terme inspeccions per departaments fora dels quals tenen la plaça.

Així mateix, s’ha decidit atorgar un ajut extraordinari per a persones dependents afectades pel tancament de centres de dia. Quant al sector hoteler, s’autoritza l’ampliació extraordinària d’instal·lacions per poder complir amb els requisits de l’emergència sanitària quant a distància social i altres punts, sempre que la superfície edificada no augmenti més d’un 15%. També es podrà disposar d’establiments obsolets de zones turístiques madures per a habitatges de protecció social, centres sanitaris i usos tecnològics, entre altres mesures. A més, es prohibeix iniciar nova activitat turística en habitatges unifamiliars de Palma, fins el 31 de desembre de 2021.

La consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, ha reconegut que, com diuen els experts, al mes d’octubre hi pot haver un repunt de la pandèmia. Per això, “a través d’aquest decret llei, demanem a tots els funcionaris i treballadors públics que agafin vacances durant els mesos de juliol i agost, per tenir una administració preparada i forta, si arriba aquest repunt”.

La CAEB ha valorat positivament aquest decret llei, mentre que les entitats ecologistes ho han criticat. A Terra Ferida diuen que “s’està fent un urbanisme a la carta” i denuncien que s’imcompleix la legislació.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell de Govern aprova el decret de protecció del territori

A Mallorca quedaran protegides 51.760 hectàrees de sòl rústic

Cladera: ”no renunciam a avançar cap a una triple sostenibilitat econòmica, social i ambiental”

El decret de mesures urgents de protecció del territori permetrà als ajuntaments de l'illa ordenar i solucionar el problema dels...

Armengol es reuneix amb agents socials per la COVID i el decret de protecció del territori

El decret de protecció de territori no paralitza cap projecte imminent i no afecta l'ocupació

Alaior destina 1,3 milions d’euros a fer front a la Covid-19

Preveu una inversió de més de 200.000 euros per reformar el centre cultural, que serà de gestió municipal