política

El Govern mobilitzarà 3.500 milions d’euros per impulsar l’economia i crear 31.000 llocs de treball

Els hotels es podran ampliar en un 15% per complir amb els requisitis sanitaris


El Consell de Govern ha aprovat, aquest dimecres, en una reunió extraordinària, un decret llei amb mesures urgents per fer front a la crisi del coronavirus. Preveu que tindran un impacte de 3.500 milions d’euros sobre l’economia de les Illes, un 7,5% del PIB, i la creació de 31.000 llocs de treball, el 6% del mercat laboral.

El Govern dóna llum verda perquè, a partir d’ara, es redueixin al màxim els tràmits burocràtics d’inici d’activitats, com les d’obra, atorgant pes a la declaració responsable. S’agilitzen també les concessions de subvencions, ajuts i prestacions. També s’ha aprovat poder contractar personal de reforç per al Servei d’Ocupació, entre d’altres, i habilitar que els inspectors públics puguin dur a terme inspeccions per departaments fora dels quals tenen la plaça.

Així mateix, s’ha decidit atorgar un ajut extraordinari per a persones dependents afectades pel tancament de centres de dia. Quant al sector hoteler, s’autoritza l’ampliació extraordinària d’instal·lacions per poder complir amb els requisits de l’emergència sanitària quant a distància social i altres punts, sempre que la superfície edificada no augmenti més d’un 15%. També es podrà disposar d’establiments obsolets de zones turístiques madures per a habitatges de protecció social, centres sanitaris i usos tecnològics, entre altres mesures. A més, es prohibeix iniciar nova activitat turística en habitatges unifamiliars de Palma, fins el 31 de desembre de 2021.

La consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, ha reconegut que, com diuen els experts, al mes d’octubre hi pot haver un repunt de la pandèmia. Per això, “a través d’aquest decret llei, demanem a tots els funcionaris i treballadors públics que agafin vacances durant els mesos de juliol i agost, per tenir una administració preparada i forta, si arriba aquest repunt”.

La CAEB ha valorat positivament aquest decret llei, mentre que les entitats ecologistes ho han criticat. A Terra Ferida diuen que “s’està fent un urbanisme a la carta” i denuncien que s’imcompleix la legislació.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Galmés i Martínez, nous presidents del PP a Mallorca i Palma

Els populars volen aglutinar el vot del centredreta

El PP tria els nous presidents de la formació a Mallorca i Palma

Els populars volen esdevenir un partit més fort i cohesionat

El Consell de Mallorca destina 2,47 milions d’euros als ajuntaments per rescatar el teixit empresarial

Els ajuntaments aportaran recursos propis a aquestes ajudes, amb una quantitat igual o superior a la quantitat concedida pel Consell

Unides Podem no dona suport a ampliar el màxim de superfície edificada dels hotels

En sessió plenària al consell, amb el vistiplau de la resta de forces, s'ha aprovat augmentar al 15 per cent...