POLíTICA

El Govern mobilitzarà 3.500 milions d’euros per reactivar l’economia

Inclou una ajuda extraordinària de fins a 290 euros mensuals per a famílies i cuidadors no professionals de dependents


Els establiments turístics de les illes podran ampliar les seves instal·lacions per adaptar-les a les normes sanitàries, instal·lar-hi punts de recàrrega de vehicles o per millorar-ne l’eficiència energètica. Ho podran fer hotels i també restaurants o locals d’oci, sempre que la superfície edificada no augmenti més d’un 15% i no requeriran llicència prèvia, només una declaració responsable del constructor.

És un dels punts del decret llei que avui ha aprovat el Govern autonòmic, que inclou mesures extraordinàries per fer front a la crisi del coronavirus. En conjunt, calculen un impacte directe de més de 3.500 milions d’euros sobre l’economia de les Balears, un 7,5% del PIB i la mobilització de més de 31.000 llocs de feina.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha explicat que aquesta mobilització d’inversió i ocupació permetrà avançar cap a que “les previsions de caiguda del PIB del 30% no se compleixin mai”, ha sentenciat.

El decret llei també preveu que els hotels obsolets o edificis antics de les zones madures es puguin convertir en habitatges de protecció oficial, instal·lacions sociosanitàries o d’investigació.

En matèria turística, també es prohibeix la concessió de noves llicències de lloguer vacacional a Palma fins al 2022. També se suspenen els pagaments a compte de l’impost del turisme sostenible. I la prohibició de plàstics d’un sol ús, que havia de començar a principis de l’any que ve, es posposarà tant com duri l’estat d’alarma.

El decret aprovat inclou també tres mesures en l’àmbit de la dependència. La més important, una ajuda extraordinària de fins a 290 euros mensuals per a famílies i cuidadors no professionals de dependents que no poden acudir als centres de dia, tancats per la crisi sanitària.

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha afirmat que el decret “reactiva tot el que són els serveis públics dirigits a les persones”, ha conclòs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |