política

El Govern modifica el toc de queda: serà de les 00.00 h. a les 06.00 h. a partir de diumenge

També s'amplia el límit de 6 a 8 persones en les reunions socials a l'exterior, en espais públics i privats


El Govern modifica el toc de queda: serà de les 00 a les 6 hores a partir de diumenge (fins a almenys el 6 de juny). També s’amplia el límit de 6 a 8 persones en les reunions socials a l’exterior, en espais públics i privats. En els interiors, màxim 6 persones sense restriccions de nuclis. Aquesta modificació, aprovada aquest dilluns en Consell de Govern, haurà de ser sotmesa a l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB).  No estan incloses en la limitació prevista en aquest apartat les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents, ni les activitats esportives i culturals.

Es prorroguen també els controls per a l’entrada a les Illes Balears de persones procedents d’altres comunitats i ciutats autònomes que vulguin entrar en el territori de la nostra comunitat, per via aèria o marítima. Els passatgers s’han de sotmetre a un control sobre el motiu del desplaçament i, si escau, a un control sanitari o una prova diagnòstica en els mateixos termes en què s’establiren en l’Acord del Consell de Govern del dia 5 de maig de 2021, o, si és necessari, en els que s’estableixin per resolució de la consellera de Salut i Consum, sempre que no siguin més restrictius i facilitin l’entrada de les persones a les Illes Balears. Així mateix, mitjançant una resolució de la consellera de Salut i Consum, es pot eximir de l’obligació de dur a terme proves diagnòstiques als ciutadans de comunitats autònomes o ciutats autònomes en funció de la situació dels indicadors epidemiològics que es determinin.

En les limitacions a les celebracions o la permanència de persones en llocs de culte no hi ha canvis respecte del darrer acord: no es pot superar el 50% de la cabuda. En tot cas, s’ha d’assegurar la distància d’almenys un metre i mig entre persones de diferents nuclis de convivència.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Tensió al Parlament per les declaracions de Yolanda Díaz sobre les previsions de la pandèmia abans del 8M

El PP acusa el PSOE i Podem d'amagar informació i haver provocat morts

La pandèmia centra l’acte commemoratiu de la Constitució celebrat a Menorca

La directora insular de l'Estat destaca que gràcies a la Carta Magna la crisi sanitària no ha derivat en una...

Francina Armengol demana una major descentralització: “mai abans havíem estat tan eficaços”

La presidenta del Govern ha presidit l'acte de la Constitucó, juntament amb la delegada Aina Calvo.

Marga Prohens anuncia que ha donat positiu en Covid

En un missatge en el seu compte de Twitter, Prohens ha afirmat que els seus contactes estrets ja estan avisats i que passa la infecció amb símptomes lleus