política

El Govern modifica el toc de queda: serà de les 00.00 h. a les 06.00 h. a partir de diumenge

També s'amplia el límit de 6 a 8 persones en les reunions socials a l'exterior, en espais públics i privats


El Govern modifica el toc de queda: serà de les 00 a les 6 hores a partir de diumenge (fins a almenys el 6 de juny). També s’amplia el límit de 6 a 8 persones en les reunions socials a l’exterior, en espais públics i privats. En els interiors, màxim 6 persones sense restriccions de nuclis. Aquesta modificació, aprovada aquest dilluns en Consell de Govern, haurà de ser sotmesa a l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB).  No estan incloses en la limitació prevista en aquest apartat les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents, ni les activitats esportives i culturals.

Es prorroguen també els controls per a l’entrada a les Illes Balears de persones procedents d’altres comunitats i ciutats autònomes que vulguin entrar en el territori de la nostra comunitat, per via aèria o marítima. Els passatgers s’han de sotmetre a un control sobre el motiu del desplaçament i, si escau, a un control sanitari o una prova diagnòstica en els mateixos termes en què s’establiren en l’Acord del Consell de Govern del dia 5 de maig de 2021, o, si és necessari, en els que s’estableixin per resolució de la consellera de Salut i Consum, sempre que no siguin més restrictius i facilitin l’entrada de les persones a les Illes Balears. Així mateix, mitjançant una resolució de la consellera de Salut i Consum, es pot eximir de l’obligació de dur a terme proves diagnòstiques als ciutadans de comunitats autònomes o ciutats autònomes en funció de la situació dels indicadors epidemiològics que es determinin.

En les limitacions a les celebracions o la permanència de persones en llocs de culte no hi ha canvis respecte del darrer acord: no es pot superar el 50% de la cabuda. En tot cas, s’ha d’assegurar la distància d’almenys un metre i mig entre persones de diferents nuclis de convivència.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Lluís Apesteguia i Jaume Alzamora encapçalaran les llistes de MÉS per Mallorca al Parlament i al Consell insular

L'actual batle de Deià ha estat el candidat més votat amb un 56,6% de sufragis

Andrea Levy demana la dimissió de la ministra Ione Belarra pel cas Alberto Rodríguez

200 persones han participat aquest diumenge a les jornades de formació del PP a Cala Mesquida

Bona participació a les primàries de MÉS per Mallorca

Els ecosobiranistes trien entre Maria Ramón i Lluís Apesteguia qui ha de liderar el partit a les pròximes eleccions al...

Marc Pons: “Tot té un component energètic, i si canvies el model energètic, afectes també al model econòmic”

El socialista s'ha convertit en l'únic balear que forma part de la nova Comissió Executiva Federal de PSOE. Entre les...