X

El Govern mostra a la World Travel Market el seu compromís amb la lluita contra el turisme d’excessos

La presidenta Francina Armengol ha assegurat que les mesures per combatre els comportaments incívics ja han donat els seus fruits

08/11/2022

El Govern mostra a la World Travel Market el seu compromís amb la lluita contra el turisme d’excessos

La lluita contra el turisme d’excessos ha centrat bona part de la presentació de les Illes Balears davant la premsa britànica especialitzada. Les mesures per combatre els comportaments incívics, aprovades abans de la pandèmia, donen ja, ha dit la presidenta Armengol, els seus fruits. En aquest sentit, el Govern ha llançat un missatge clar: el compromís de les Illes per erradicar el turisme de gatera és i continuarà sent ferm.

El conseller de Turisme, Iago Negueruela, ha explicat que, gràcies al ‘decret antiexcessos’ ja s’ha posat 30 multes i s’han fet 196 inspeccions a Magaluf, 59 de les quals han provocat el cessament de l’activitat dels locals.

Una estratègia que el cònsol britànic, amb qui el Govern ha fet feina de manera conjunta contra aquest tipus de turisme, afirma que ha calat, també, entre els visitants.

I entre les valoracions positives d’una temporada que ha estat, coincideix tothom, excel·lent, i unes previsions també optimistes, tot i que amb cautela, per a l’any que ve, també hi ha hagut reclamacions. Els hotelers de Mallorca demanen una millor gestió de la destinació. La presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, ha explicat que els turoperadors estan preocupats per la situació del transport públic a les Balears.

Un detall que el Govern posa en dubte. Després de la reunió mantinguda amb l’Associació d’Agències de Viatges britànica, Negueruela ha assegurat que les Illes Balears són considerades com una de les destinacions més ben gestionades.

08/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT