X

El Govern no descarta demanar autorització judicial per intervenir en espais privats

Aquest cap de setmana s'han aixecat 24 actes per aglomeracions que posaven en risc la salut pública

12/07/2020

El Govern no descarta demanar autorització judicial per intervenir en espais privats

Les autoritats sanitàries demanen extremar les precaucions per evitar brots a les illes. Aquest cap de setmana s’han aixecat 24 actes per aglomeracions que posaven en risc la salut pública. Les multes són per a tothom, ja siguin residents o turistes. I el Govern no descarta demanar autorització judicial per intervenir en espais privats si s’hi produeixen reunions que superen els límits fixats.

Les principals zones d’oci ja es van omplint de gent, tot i que res a veure amb el que seria habitual durant aquestes dates. A Magaluf, un dels epicentres de la festa a Mallorca, aquest cap de setmana s’han vist agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local intensificant els controls i patrullant. En total, a les Balears s’han fet 51 intervencions a locals i zones d’oci nocturn. El nou règim sancionador, que va entrar en vigor divendres, preveu sancions de fins a 600.000 euros.

També l’112 ha rebut 18 avisos relacionats amb botellades i aglomeracions. Indispensable mantenir la distància de seguretat, insisteixen. Pel que fa a les reunions privades, que en principi no haurien de superar les 30 persones en espais tancats, la Conselleria no descarta demanar autorització judicial per intervenir-hi.

En total aquesta cap de setmana s’han aixecat a les Illes 24 actes per aglomeracions. 5 a Platja de Palma, 9 al centre de la ciutat, 7 al Port d’Alcúdia, una a Muro i 9 a Eivissa, on també la Policia Local ha interposat 26 denúncies a establiments per incomplir les mesures de seguretat davant la Covid, i ha intervengut una festa privada a un local d’oci, on participaven 85 persones. Només per participar-hi, la sanció mínima és de 3.000 euros.

12/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT