ECONOMIA

El Govern no preveu augmentar els tipus de l’impost de turisme sostenible per al 2023

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha explicat que la taxa recuperarà la normalitat d'abans de la pandèmia


El Govern preveu recaptar, en concepte de tributs propis, 226 milions d’euros el 2023. Hi entren aquí els ingressos corresponents al cànon de l’aigua i, també, l’impost de turisme sostenible. En relació amb l’ITS, l’Executiu no preveu un augment dels tipus, sinó que té pensat que se’n recuperi la normalitat i “les seves finalitats ambientals”, tal com ha explicat la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez.

Quant als tributs cedits, l’Executiu calcula que l’any que ve hi haurà un increment en la previsió d’aquests ingressos, que ascendeixen a 1.204 milions d’euros. La xifra forma part dels pressuposts per al 2023, el sostre de despesa dels quals ha estat aprovat en un Consell de Govern extraordinari. En total, 5.947,5 milions d’euros que, segons la consellera, suposen “el sostre de despesa més elevat que ha tingut mai aquesta comunitat autònoma”.

Als comptes, s’hi inclouen el factor d’insularitat previst en el règim especial de les Illes Balears i els recursos provinents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència dels fons europeus Next Generation.

Disparitat d’opinions entre els socis de Govern i els sindicats

Els socis de Govern de Francina Armengol, Unides Podem i Més per Mallorca, insisteixen que encara tenen marge de negociació per incrementar l’impost de turisme sostenible, abans que es presentin els pressupostos. No obstant, ja han confirmat que tant la formació morada com els ecosobiranistes no posaran l’increment de l’ecotaxa com un condicionant per aprovar els comptes del 2023.

Per la seva part, els sindicats majoritaris de les Balears, UGT i Comissions Obreres, tenen opinions diferents sobre aquest assumpte. Comissions no considera una prioritat, ara mateix, incrementar l’ecotaxa, mentre que UGT defensa que, si el Govern ingressa més doblers, es podran revertir en la societat balear.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |