POLíTICA

El Govern no veu factible transferir la gestió del recursos hídrics als Consells Insulars

Considera que tindria un elevat cost econòmic i que hauria de donar-se a totes les illes a la vegada


Transferir la gestió dels Recursos Hídrics als Consells no és recomanable. Ho sosté el Govern en un informe intern que ha fet arribar a les diferents administracions insulars.

La Conselleria de Medi Ambient al·lega dificultats tècniques i legals i sosté que una gestió centralitzada suposa un important estalvi econòmic.  Recorda, a més, que l’experiència de Canàries no ha estat positiva i que, el 2017, el Govern canari es va veure vist obligat a recentralitzar la gestió de l’aigua per la incapacitat dels Cabildos d’executar els respectius plans hidrològics.

Amb aquest posicionament, l’executiu balear tanca la porta a les exigències del Consell de Menorca. De fet, Més per Menorca ja ha demanat una reunió bilateral perquè forma part dels acords d’investidura.
Assumir la gestió de l’aigua des de Menorca és una iniciativa del Cercle d’Economia, que des del 2014 reclama el traspàs de competències. José Antonio Fayas, vocal de l’entitat, recorda que el departament està infradotat de personal des de fa dècades i, com a conseqüència no es fa una correcta gestió de l’aigua.

En el seu informe, el Govern deixa clar que en cap cas es transferiria la gestió dels recursos hídrics a un sol Consell, sinó que hauria de fer-se a tots. Ofereix alternatives com ampliar les competències de les juntes insulars d’aigua, crear mancomunitats d’aigües potables i que els Consells assumeixin la gestió immediata de la depuració d’aigües, un oferiment que Menorca ha rebutjat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |