menorca

El Govern obre expedients informatius a Red Eléctrica i Endesa per la pana de Menorca

En funció de l'avaluació de la informació facilitada per les dues empreses es decidirà si les sancionen


La Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic ha obert expedients informatius a Red Eléctrica Española i Endesa per la pana elèctrica que es va produir el passat diumenge 28 d’octubre a Menorca i que es va perllongar fins a aproximadament dos dies després, quan es va restablir el subministrament a tots els punts afectats de l’illa.

En una nota de premsa, la Direcció General d’Energia ha remès avui dematí comunicacions a les dues companyies, “en les que es requereix informació detallada per tal d’avaluar les causes de la pana i, si escau, ordenar mesures de millora dels plans de contingència una vegada s’analitzi com s’ha abordat la greu incidència per cada una de les companyies”.

Es tracta d’expedients informatius, que poden o no derivar en expedients sancionadors, en funció de l’avaluació de la informació que facilitin tant Endesa com Red Eléctrica Española, explica la nota. S’obre un expedient informatiu a cada empresa per avaluar l’actuació de cada una d’elles. A Red Elèctrica Española, com a operadora i transportista del sistema elèctric i a Endesa com a responsable de la xarxa de distribució als consumidors.

L’obertura d’aquests expedients informatius és un procediment habitual quan es produeixen incidents de la magnitud del succeït a Menorca i que provoquen “un zero” en el subministrament; és a dir, un tall total.

En els escrits, es comunica a les dues companyies que es reclama tota la informació sobre l’incident que el passat diumenge 28 d’octubre va provocar “un zero zonal” de subministrament elèctric que va a afectar 38.732 abonats. En concret, el que s’ha demanat és la informació detallada de la cronologia i afeccions de l’incident, des del moment de produir-se fins al restabliment de la normalitat en el subministrament i l’informe detallat de les actuacions que han dut a terme per Endesa (en un cas) i per Red Elèctrica (en l’altre) en el transcurs de l’incident, així com les causes del mateix.

S’ha donat un termini de 10 dies a les companyies per facilitar tota la informació demandada.

Mentrestant, Endesa ha informat que deixarà a Menorca de forma indefinida 30 gups electrògens per fer front a qualsevol eventualitat que pugui sorgir en el subministrament elèctric.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Gran victòria de l’Hestia Menorca contra l’Alginet i un virus estomacal

Marrow (32 punts) i Smallwood (16+10) lideren l'equip cap al triomf; la direcció de Timoner i els rebots d'Alderete (17)...

El Consell de Menorca cerca propietaris d’habitatges buits per a sumar-los al seu programa de lloguer ètic

El termini per adherir-s'hi i demanar els ajuts que promou l'administració insular acaba el dos de novembre

CCOO treballa per estendre la vaga de recollida de fems a tots els municipis de Menorca

El piquet continua sense deixar sortir cap camió de la nau d'FCC de Maó, excepte els essencials, en considerar abusius...

L’Haro Rioja genera la segona derrota consecutiva d’un Avarca de Menorca irregular

El partit provoca la reaparició de Westergaard, que origina una reacció insuficient (1-3); Banguero, amb 19 punts, màxima anotadora