política

El Govern obri a tots els sectors les ajudes estatals de 855 milions d’euros

El termini de les sol·licituds que acabava el proper dilluns, s'amplia fins el 12 de juliol


S’obri el ventall per a que totes les empreses i autònoms de les illes que hagin tengut pèrdues de més del 30% puguin participar de la convocatòria d’ajuts a empreses i autònoms per fer front a les conseqüències derivades de la Covid-19.

Els ajuts provinents de l’Estat estan valorats en 855 milions d’euros. El termini de les sol·licituds que acabava el proper dilluns, s’amplia fins el 12 de juliol. També se’n podran beneficiar els empresaris que pagaren els deutes a treballadors i proveïdors amb els seus propis recursos.

Després que durant els primers 10 dies de convocatòria només s’han presentat 5.202 sol·licituds, el Govern s’ha reunit amb patronals i sindicats a la Mesa de Diàleg Social per analitzar la situació i intentar que aquests ajuts arribin al màxim d’empreses possibles.

Ampliació a tots els CNAE d’activitats productives i justificació de pèrdues

La Mesa de Diàleg Social ha decidit ampliar al màxim les activitats econòmiques incloses als ajuts. A partir de dissabte, quan es publiqui en el BOIB, els ajuts es fan extensius a tots els sectors d’activitats productives de les illes, a totes les empreses i a tots els empresaris autònoms.

A més, la convocatòria ampliarà els conceptes pels quals una empresa o un autònom podrà acollir-se als ajuts si va caure la seva facturació més d’un 30% el 2020 respecte de l’any anterior, incloent-hi com a nou concepte la justificació de pèrdues en el període elegible entre l’1 de març de 2020 i el 31 de maig de 2021.

D’una banda, s’amplien els conceptes i, per tant, la quantitat de l’import que podran rebre els sol·licitants que ja havien iniciat el tràmit per deutes. D’altra banda, aquells sol·licitants que complien tots els requisits de la convocatòria excepte el de tenir deutes pendents, ara sí que podran demanar l’ajut. D’aquesta manera, es dona entrada a aquells empresaris que van cancel·lar els seus deutes amb recursos propis i que fins ara es trobaven exclosos de l’ajut.

Per accedir als ajuts justificant pèrdues, caldrà presentar una informe d’auditoria per acreditar la sol·licitud, que s’haurà de presentar en la fase de justificació, una vegada cobrat l’ajut.

Finalment, i per donar marge a les empreses i autònoms a estudiar aquests nous supòsits, la Mesa de Diàleg Social ha acordat allargar el termini fins el 12 de juliol. El govern preveu que els primers pagaments s’iniciaran a finals del mes de juliol.

Crida a empreses i autònoms

Durant els primers 10 dies de covocatòria només s’han presentat 5.202 sol·licituds dels 30.000 beneficiaris potencials. La distribució per illes és: 3.819 a Mallorca, 594 a Menorca, 674 a Eivissa i 103 a Formentera. A més, s’han rebut 12 sol·licituds corresponents a empresaris amb domicili fiscal fora de les Illes i amb establiment permanent a la Comunitat. Les patronals i sindicats majoritaris fan una crida a empreses i autònoms perquè s’adhereixin a la sol·licitud d’uns ajuts que qualifiquen d’històrics per a les Illes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Pi fa balanç i es prepara per a una nova etapa

La formació s'ha reunit aquest dissabte amb l'objectiu de determinar les passes a seguir de cara al congrés extraordinari que...

El Consell rebutja, una vegada més, l’aprovació de les Normes Subsidiàries d’Andratx

Preocupa especialment una deficiència relativa a l'espai aeri i aviació civil

Armengol demana que es pugui exigir el certificat Covid a Balears

La presidenta del Govern considera que, en el cas de les Illes, exigir aquest certificat no suposa cap estigmatització per...

Éric Jareño, nou portaveu del PP balear, no tanca la porta a cap acord de govern

Quan tenia desset anys es va afiliar al partit popular de Llucmajor i ara compaginarà el càrrec orgànic dins la...