societat

El Govern pagarà devers 1.800 factures per pal·liar la pobresa energètica

El programa gestionat per Creu Roja i Cáritas completa els ajuts municipals perquè ningú no passi fred


Pagar la factura de gas o d’electricitat pot desequil.librar totalment una família en situació de dificultat econòmica. És l’anomenada pobresa energètica, que s’agreuja ara que arriba el fred a les Balears. Per pal.liar la situació, Creu Roja i Cáritas pagaran al voltant de 1.800 factures entre enguany i l’any que ve i ho faran amb els 270.000 euros que posa el Govern en el programa bianual. El 25 per cent de les famílies beneficiàries viuen només amb un subsidi de l’atur. Una xifra, aquesta darrera, facilitada  per la Universitat de Barcelona. També expliquen que, a les Illes, tot i que siguin la vuitena comunitat amb més despesa anual en gas i electricitat, la taxa de pobresa energètica és la quarta més baixa de l’Estat.

Els tècnics de Creu Roja, explica la responsable d’Inclusió Social, Dolça Feliu, estudien cas a cas i, seguint criteris diversos, com ara la  presència de menors o la manca d’estabilitat laboral, aproven o no el pagament de factures. Cada família té dret a fer la petició 6 vegades cada any. La major part, són llars amb infants i amb alguns ingressos, però insuficients. Creu Roja va pagar les factures de llum i gas de 362 famílies al període comprès entre 2017 i 2018; aproximadament, les mateixes actuacions que preveuen per aquest bieni 2019-2020. Cáritas Mallorca fa atorgar 172 ajuts i Cáritas Menorca, 199.

Una de les famílies beneficiàries del programa és la de Carolina Asensio; una jove amb un subsidi de 500 euros de l’atur, amb una parella que està a mitja jornada per 500 euros i amb un fill. Ha de pagar lloguer, menjar, tenir cura del nin i pagar factures. L’ajuda de Creu Roja ha evitat que li tallin el llum per acumulació d’impagaments.

La directora de Serveis Socials del Govern, Teresa Vallespir, explica que el subsidi autonòmic contra la pobresa energètica té la funció de complementar les ajudes municipals. La direfència és que aquesta partida la gestionen entitats socials -ara mateix, Creu Roja i Cáritas-. Vallespir assegura que ningú a les Illes passarà fred aquest hivern per falta de doblers.


Aquí teniu l’àudio de la notícia emesa a IB3 Ràdio.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

DIRECTE: IB3 notícies


més contingut relacionat

Passa a disposició judicial un jove per cremar mobiliari urbà

Els fets varen passar la matinada del 10 de juny

Enguany se celebren els 40 anys de la constitució dels ajuntaments democràtics

Aguiló ha recordat l'arribada a la batlia de Palma com a un moment molt emotiu

Avança la demolació de Son Dureta

Les obres haurien d'acabar al gener del 2020

Desallotjat un altre edifici a Palma per risc d’esfondrament

L'estructura es podria haver vist afectada per uns fonaments en mal estat a l'antic cinema Astòria