política

El decret de garantia de demora marcarà un màxim de 6 mesos per operació i 60 dies per consulta

També inclourà sis mesos per a una segona visita diagnòstica i per a les proves radiològiques


Per primera vegada s’establirà un temps màxim de sis mesos per a una segona visita diagnòstica i per a les proves radiològiques. És una de les novetats que incorpora el nou decret de garantia de demora que ha elaborat l’IB-Salut.

Les arques públiques aporten cada any més de 8 milions d’euros per pagar activitat extraordinària als professionals; prop de 24 milions els darrers tres anys, perquè disminueixin les llistes d’espera. A l’actualitat, unes 600 persones estan pendents a les Balears d’una operació per sobre dels sis mesos i 4.400 esperen una consulta amb l’especialista més de 60 dies. Es preveu que el Servei de Salut tindrà l’obligació d’abonar les factures d’aquells pacients que esperin més de 180 dies per a una intervenció quirúrgica o més de dos mesos per una opinió i que hagin decidit acudir a la sanitat privada.

Però no totes les malalties estaran cobertes. Només aquelles que són d’obligat compliment i que estan recollides pel Ministeri de Sanitat. El Govern descarta la derivació a la sanitat privada a excepció de problemes molt puntuals com, per exemple, una pandèmia.

El que sí que ha augmentat són els concerts amb els hospitals sense ànim de lucre que estan incorporats a la xarxa pública: Sant Joan de Deu i la Creu Roja. El decret està pendent del dictamen del Consell Consultiu i s’espera que pugui entrar en vigor l’octubre després de la seva aprovació en Consell de Govern.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Menorca ja és oficialment amfitriona de la Plataforma de les Regions Europees de Gastronomia

L'acte inaugural dona el tret de sortida a un extens programa d'activitats que es desenvoluparà durant tot l'any

La presidenta Francina Armengol anuncia la internalització dels Serveis Informatius d’IB3

El procés es farà a través d'una oferta pública d'ocupació una vegada vagin acabant els cinc contractes actuals

La nova llei del Turisme canviarà el sistema de classificació hotelera

El Govern presentarà dilluns a Madrid la reforma de la llei davant dels agents socials i dues ministres