X

El Govern permet als ajuntaments reobrir els parcs infantils

Municipis com Manacor, Inca, Maó i Ciutadella recuperaran aquests espais a partir de la setmana que ve

13/06/2020

El Govern permet als ajuntaments reobrir els parcs infantils

El Govern flexibilitza les mesures de seguretat de la fase 3 i permet als ajuntaments tornar obrir els parcs infantils amb mesures de seguretat. Inca, Manacor, Maó i Ciutadella diuen que els obriran de manera gradual la setmana que ve. Palma i Calvià estudiaran la mesura a partir d’aquest dilluns. Les famílies creuen que la tornada dels parcs respon a les necessitats dels infants.

En pocs dies, aquesta imatge passarà a la història. I és que, tres mesos després, els infants podran tornar als parcs. Així ho recull el Butlletí Oficial de les Balears (BOIB) d’aquest dissabte, en el qual el Govern autoritza la reobertura d’aquests espais, una mesura que s’emmarca en la flexibilització de les restriccions a la fase 3 de la desescalada.

L’Executiu deixa en mans dels ajuntaments la decisió d’obrir o no els parcs. En el cas que ho facin, els espais es desinfectaran dues vegades al dia i s’hi col·locaran cartells per recordar les mesures de prevenció, com la rentada de mans i la distància física de 2 metres.

El president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Antoni Salas, celebra la reobertura de parcs amb cautela. Molts ajuntaments, assegura, no saben si tindran els mitjans suficients per assumir la desinfecció d’aquests espais i creuen que obligarà a fer torns extra. Municipis com Palma i Calvià estudiaran la mesura a partir de dilluns. En canvi, ciutats com Maó, Ciutadella, Inca i Manacor reobriran els parcs graudalment la setmana que ve garantint les mesures de seguretat.

La tornada d’espais infantils era un reclam de les famílies, que veuen amb bons ulls la notícia. El president de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FAPA), Albert Lobo, detalla que la normativa esclareix  com es recuperen aquests espais i qui es responsabilitza de la neteja i desinfecció de les zones infantils. “Només cal que els municipis reobrin aquestes zones i que els infants tornin a gaudir d’aquests espais que estan pensats per a ells amb les mesures sanitàries pertinents”, expressa.

Les fonts consultades coincideixen a ressaltar que la reobertura dels parcs és una passa més en la desescalada que recupera espais per a la infància.

13/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT