societat

La conselleria planteja tres escenaris per a l’inici de curs escolar segons la incidència de la pandèmia

Si la situació és l'actual, el 20 de setembre hi haurà classes presencials per a tot l'alumnat

La+conselleria+planteja+tres+escenaris+per+a+l%27inici+de+curs+escolar+segons+la+incid%C3%A8ncia+de+la+pand%C3%A8mia

La conselleria d’Educació ha elaborat una ordre, publicada aquest dimarts al BOIB, en la qual planteja tres possibles escenaris per a la tornada a l’escola, depenent de l’evolució de la pandèmia. L’actual, de nova normalitat, un amb mesures més restrictives on les classes serien presencials per a infantil, primària i educació especial i que combinarien les presencials i des de casa per a la resta d’etapes i on s’ampliaria fins al màxim l’horari dels professors per atendre les necessitats dels alumnes. En aquesta situació, els centres poden demanar més dotació de professorat, que serà valorat per la conselleria. Finalment, el pitjor escenari és el confinament total, en què se suspendrien les classes presencials i tot l’ensenyament seria a distància. Els horaris serien els mateixos que els presencials i el centre hauria de decidir quina plataforma online faran servir tots els alumnes de l’escola.

Si tot va bé, però, a partir del 20 de setembre hi haurà classes presencials per a tot l’alumnat. En aquells centres amb més de 25 alumnes per aula, inspecció educativa haurà d’analitzar el cas amb l’escola. Als grups de batxillerat es pot plantejar que hi hagi classe presencial i a distància, però s’haurà de pactar amb el Govern. Les aules es ventilaran constantment, se senyalitzarà la cadira de cada alumne i es procurarà mantenir sempre una distància interpersonal d’almenys 1,5 m. Si no és possible, a partir de 1r de Primària s’haurà de dur mascareta. També, a partir d’aquesta edat, sempre que se circuli per l’escola. L’1,5 m també entre els matalassos dels infants que dormin a l’escola. El rentat de mans haurà de ser constant, des del moment en què l’alumne arribi al centre, i es desaconsella l’ús de guants. S’haurà d’habilitar una sala d’aïllament si algun alumne presenta símptomes.

Grups reduïts de convivència, sense distància ni mascareta

Fins a 4rt de Primària, es podran fer grups reduïts de convivència a partir de les ràtios establertes. Són grups que podran jugar sense mantenir la distància de seguretat ni dur mascareta. Al pati, s’haurà d’evitar el contacte i els més petits hauran de berenar a classe. Al menjador s’haurà de procurar distància entre taules, horaris esglaonats i es planteja que els alumnes d’infantil puguin dinar a l’aula.

L’accés i la sortida del centre seran esglaonats per evitar aglomeracions. S’establiran circuits i, si és possible, portes diferents d’entrada o sortida. L’accés de les famílies a l’interior de l’escola serà només en cas de necessitat i duran peücs a les aules de 0 a 3 anys. Els infants de manco de 6 anys duran un calçat diferent a l’aula que defora.

Els centres educatius tenen aquest mes de juliol per elaborar un pla sobre com s’organitzarà l’inici de curs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els restauradors de Menorca es preparen per reobrir l’interior dels bars i restaurants

Ho podrán fer fins a les cinc del capvespre, amb una ocupació del 30%, i un màxim de 4 persones per taula

Desallotgen una festa il.legal amb 12 famílies a Manacor

S'exposen a sancions d'entre 3 mil i 60 mil euros

Més per Menorca i el PP demanen que les restriccions s’adeqüin a la situació epidemiològica de l’illa

Els ecosobiranistes consideren que l'entrada de l'illa al nivell 2 adaptat és incoherent i que genera confusió

Gairebé cap companyia aèria compleix la normativa d’aplicar el descompte de resident al final del procés de compra

El sistema, que ha entrat en vigor aquest dimarts, pretén evitar l'increment de les tarifes als residents