X

El Govern posa en marxa el taller “L’112 a les escoles”

Personal d'Emergències, policies tutors i agents d'educació viària seran els encarregats d'explicar als infants què és l'112 i de treballar la cultura de l'autoprotecció

17/10/2022

El Govern posa en marxa el taller “L’112 a les escoles”

Redacció

El Govern ha posat en marxa al CEIP Joan Mas, de Montuïri, “L’112 a les escoles”, un nou taller educatiu pensat per als infants de 2n i 3r d’educació primària, amb el qual es treballa la cultura de l’autoprotecció i s’explica als infants què és l’112.

En concret, l’activitat  pretén donar a conèixer als infants els principals riscs als quals poden estar exposats en la seva vida quotidiana; oferir-los pautes d’actuació que els permetin evitar els efectes negatius d’aquests riscs; fer-los reflexionar sobre la necessitat d’una actitud de precaució i seny davant les seves actuacions; i informar sobre l’existència del telèfon 112, per a què serveix i en quins casos s’hi ha de telefonar.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha destacat: “És una molt bona iniciativa, amb la qual volem acostar l’autoprotecció als infants de les nostres illes d’una manera senzilla i que ho puguin entendre, perquè sàpiguen reaccionar si els sorgeix una emergència“.

“L’escola de cada vegada fa més funcions, apostant per un plantejament d’activitats perquè tothom tengui la informació necessària davant un risc, tenint una conscienciació cívica del que significa viure en societat”, ha explicat, per part seva, el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March.

La sessió, que tendrà una durada de 60 minuts aproximadament, començarà amb una explicació sobre què és l’112 i què es fa en cas que una persona necessiti ajuda. A continuació, es repassaran algunes de les situacions de risc a què es poden enfrontar els infants en la seva vida quotidiana, a través de preguntes amb diverses respostes que els alumnes, conjuntament, hauran de respondre. L’activitat acabarà amb l’escenificació d’un accident de trànsit amb l’autocar escolar, en què participaran tots els infants de la classe disfressats, per posar en pràctica com es gestiona des de l’112 una situació d’aquest tipus i quins són els organismes que hi participen.

A la ciutat de Palma, el taller l’impartirà el personal del Servei d’Emergències, mentre que a la Part Forana i a la resta d’illes ho faran els agents de policia tutor i educació viària, com un dels nous continguts formatius que impartiran enguany, juntament amb la formació en igualtat o en la prevenció de discriminacions. Així mateix, a Ciutat, les escoles públiques i concertades que s’hi vulguin apuntar tenen fins al dia 22 d’octubre per fer-ho. Des que s’ha obert la inscripció, ja han demanat l’activitat fins a 12 centres de la ciutat.

A més de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i del conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, també han assistit a la presentació del taller el director general d’Emergències i Interior, Jaume Barceló, la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, el batle de Montuïri, Joan Verger, i el primer tinent de batle d’Educació, Antoni Miralles.

17/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris