X

El Govern prepara una llei de conciliació per poder compatibilitzar la vida familiar amb la professional

Ho ha anunciat la presidenta de les Illes, Marga Prohens, durant la primera reunió de la Mesa de Diàleg Social de la legislatura

14/12/2023

El Govern prepara una llei de conciliació per poder compatibilitzar la vida familiar amb la professional

Durant la primera reunió de la Mesa de Diàleg Social de la seva legislatura, aquest mateix dijous, la presidenta de les Illes, Marga Prohens, ha anunciat una llei de conciliació per fer compatible la vida familiar i la professional.

Segons la presidenta balear, aquesta norma vetlarà per la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en els diferents àmbits socials i impulsarà les mesures necessàries per erradicar la bretxa salarial de gènere, que, d’acord amb les darreres dades oficials, de l’any 2021, se situa en el 13,7% a l’Arxipèlag.

Així mateix, la nova llei de conciliació i corresponsabilitat que prepara el Govern estarà adaptada a les necessitats de les pimes i fomentarà la igualtat entre homes i dones. Ho ha anunciat Prohens en finalitzar la primera reunió de la Mesa de Diàleg de la legislatura.

Per la seva part, sindicats i patronals s’han mostrat satisfets per la convocatòria de la Mesa, i s’han compromès davant de l’Executiu autonòmic a impulsar el primer acord per a la negociació col·lectiva de les Balears, que regularà diversos aspectes laborals.

La Mesa de Diàleg Social incorporarà una comissió per agilitzar l’assignació i l’execució dels fons europeus Next Generation. Uns fons europeus que representen una part significativa de les inversions pressupostades pel Govern per al 2024.

14/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris