política

El Govern presenta el programa de Retorn del Talent als balears residents a Londres

La iniciativa compta amb un pressupost de 2.133.000 euros


La presidenta del Govern, Francina Armengol ha presentat a joves balears residents a Londres el Pla de Retorn de Talent. Ha estat una trobada on s’han explicat les principals mesures del Pla i com aquesta iniciativa els pot ajudar a tornar a les Illes

El Pla de Retorn es va presentar aproximadament fa un mes i s’adreça a 500 balears menors de 40 anys i amb estudis superiors que resideixen a l’estranger. La iniciativa compta amb un pressupost de 2.133.000 euros i inclou subvencions a les empreses que contractin joves com a indefinits, ajuts per a l’emprenedoria i un «passaport de tornada» de fins a 3.000 euros perquè sufraguin les despeses del trasllat.

El Pla es composa de tres tipus de subvencions. El primer tipus d’ajut és el “Passaport de tornada” i ofereix la possibilitat de sol·licitar ajuts de fins a 3.000 euros per sufragar les despeses associades al trasllat des de l’estranger fins a la comunitat autònoma. En segon lloc se subvenciona amb un import de fins a 14.000 euros les empreses que contractin joves participants en el Pla de Retorn del Talent de les Illes Balears. Com a condició, l’empresa contractant no ha d’haver realitzat acomiadaments per causes objectives o disciplinàries en els anteriors 6 mesos i rebrà l’ajut si es compromet a formalitzar una contractació indefinida que suposi un increment net del treball estable a l’empresa.

Es preveuen també subvencions  per a aquells emigrants amb perfil emprenedor que comptin amb un pla d’empresa i vulguin establir-se per compte propi a les Illes Balears.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Ciutadans fa aigües a la Part Forana: crisi a Llubí, Llucmajor, Lloseta, Sineu i Calvià

El partit demana l'acta de regidor als edils de Calvià, Llucmajor i Sineu "en virtud de la Carta Ètica de...

Antoni Noguera deixa la direcció de Més i obre un nou debat sobre el lideratge del partit

L'actual coordinador ha anunciat la decisió en la primera l'executiva després de la victòria de Lluís Apesteguia en les primàries...

Ajuntaments i Consells Insulars també podran expropiar immobles a grans tenidors

L'ampliació de la Llei d'Habitatge i les bregues pel Règim Fiscal, a debat aquest dimarts al Parlament

Santanyí rebutja reduir l’aparcament de Cala Llombards per legalitzar-lo

El grup municipal Suma denuncia que a l'equip de govern, del PP, ja li està bé com està