X

El Govern presentarà al·legacions al sistema de finançament proposat per Montero

La presidenta Armengol ha negat al Parlament "el fracàs" de les negociacions, però ha reconegut que la proposta "és millorable"

14/12/2021

El Govern presentarà al·legacions al sistema de finançament proposat per Montero

“El sistema de finançament de Balears ha caducat”. Així s’ha expressat la presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la sessió de control al Parlament d’aquest dimarts. Davant les preguntes de l’oposició, que ha demanat en bloc per aquesta qüestió, Armengol ha negat “el fracàs” de les negociacions, però ha reconegut que la proposta “és millorable”. Per això, ha anunciat que el Govern de les Illes presentarà al·legacions amb l’objectiu d’aconseguir que el nou sistema de finançament autonòmic tengui en compte la població flotant o estacional. És a dir, residents de temporada i turistes que multipliquen la demanda de serveis públics.

La presidenta ha explicat, a més, que des del Consolat “ja fa temps” que es fa feina amb una comissió d’experts per analitzar el document del Ministeri d’Hisenda i ha assegurat que, en tenir definides les propostes, es convidarà a la resta de partits a participar de les al·legacions.

Tot i això, Armengol ha volgut valorar allò que sí que contempla la proposta, com ara “un major pes de la despesa sanitària i educativa”. Segons el portaveu parlamentari del PP, Antoni Costa, en canvi, el text demostra “un nul pes” de Balears davant Madrid després que l’executiu central hagi obviat el principi d’ordinalitat i la millora de la fiscalitat. Armengol ha respost que l’important és tenir “un document d’inici” per poder “començar a negociar”.

14/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris