X

El Govern preveu construir 10 residències i 4 centres de dia a Mallorca i Menorca d’aquí al 2027

En canvi, a les Pitiüses no hi ha cap projecte en marxa. La consellera Catalina Cirer ja adverteix, però, que en els pròxims anys s'haurà de canviar de model

28/03/2024

El Govern preveu construir 10 residències i 4 centres de dia a Mallorca i Menorca d’aquí al 2027

El Govern preveu construir 10 residències i 4 centres de dia a Mallorca i Menorca d’aquí al 2027. En total, s’hi invertiran 90 milions d’euros. Però la consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer, ja adverteix que en els pròxims anys s’haurà de canviar de model i apostar per posar més serveis per atendre els usuaris als seus domicilis.

La residència que està més avançada és la de Son Martorell. El conveni es va signar el 2018 però hi ha hagut molts de problemes amb les empreses constructores. Ara la data de finalització és el primer semestre de 2026. És el mateix termini que hi ha per acabar el Centre de llargues estades de Son Dureta.

A la Part Forana ja estan licitades les obres dels centres de Bunyola, Sant Llorenç i Andratx i s’han de començar les tasques. També es reformarà l’edifici de la residència municipal de Llucmajor. A Menorca es construeixen residències as Castell, Maó, Sant Lluís i es Migjorn Gran. En canvi, a les Pitiüses no hi ha cap projecte en marxa. Moltes d’aquestes es construeixen amb l’ajut de fons europeus.

També es construiran 3 centres de dia a Mallorca i 1 a Menorca. En total, s’augmentarà en 749 les places de residència i en 185 les de centre de dia. La inversió prevista és de 90 milions d’euros. Però en acabar aquest pla d’infraestructures, la Conselleria de Famílies i Afers Socials es planteja un canvi de model. Per això, el Govern vol plantejar que sempre que sigui possible, cal atendre les persones grans i dependents en el seu entorn. Per fer-ho possible estudiarà un nou model que ampliï l’atenció que ja s’ofereix amb el servei d’ajuda a domicili.

28/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris