política

El Govern preveu que demà estarà resolta la pana elèctrica de Menorca

El+Govern+preveu+que+dem%C3%A0+estar%C3%A0+resolta+la+pana+el%C3%A8ctrica+de+Menorca

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat la capacitat de coordinació i ha assegurat que s’està fent tot el possible per restablir el subministrament elèctric a tot Menorca el més aviat possible. De tota manera, la cap de l’Executiu ha dit que la desídia de l’anterior Govern del Partit Popular ha fet molt mal a l’illa. Armengol ha assegurat que no va obtenir cap resposta del Ministeri quan es va demanar la construcció d’un segon cable submarí que connectés Mallorca amb Menorca, mentre que amb l’arribada de Pedro Sánchez a Moncloa ja s’han començat a posar en marxa les gestions per aconseguir-ho. A més, ha assenyalat que es destinaran prop de 2 milions d’euros per a la central elèctrica de Maó. Armengol ha donat aquestes explicacions arran de la pregunta de la diputada de Més per Menorca, Patrícia Font, que ha denunciat una situació d’aïllament a l’illa. Font ha reivindicat que el camí a seguir és el de les energies renovables que permetin a Menorca autoabastir-se. La consellera d’Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha marxat de l’hemicicle direcció a Menorca una vegada ha respost les preguntes de control i l’hem vist parlar minuts abans del ple amb la batlessa d’Alaior, Misericòrdia Sugrañes.

El Parlament ha validat per unanimitat el decret d’ajudes per les inundacions del Llevant de Mallorca, amb alguna crítica dels partits de l’oposició. A més, el Partit Popular i el Pi han demanat al Govern si preveu oferir una línia d’ajudes per les inundacions de Pollença del passat 19 d’octubre. La consellera d’Administracions Públiques ha explicat que unes 60 cases van patir desperfectes lleus i que s’ha obert un cens perquè els pagesos registrin els danys de les seves explotacions. Una vegada enllestit, l’Executiu i l’Ajuntament de Pollença establiran una línia de col·laboració.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Les mesures fiscals del REIB no seran una realitat aquesta legislatura

El Consell de Ministres aprovarà demà el nou Règim Especial amb un decret llei i un avantprojecte de llei

Els vehicles VTC només podran operar a les Illes si es contracten amb 30 minuts d’antelació

Les aplicacions tipus Cabify o Uber hauran de treure's una llicència de transports. Són els punts fonamentals del Decret Llei que el Govern...

El govern destina 6 milions d’euros a cooperació el 2019

La directora de l'agència espanyola de cooperació, Aina Calvo, ressalta la importància dels objectius de l'Agenda 2030