societat

La central tèrmica de Maó deixarà de funcionar amb fueloil l’agost que ve i serà menys contaminant

Ho ha anunciat el conseller Yllanes, qui dimecres signarà el Pacte per la Qualitat de l'Aire a Maó

La+central+t%C3%A8rmica+de+Ma%C3%B3+deixar%C3%A0+de+funcionar+amb+fueloil+l%27agost+que+ve+i+ser%C3%A0+menys+contaminant

El Govern de les Illes Balears preveu que l’agost de 2021 la central tèrmica de Maó deixi d’haver d’emprar el fueloil (el combustible més contaminant) per a funcionar. Així ho ha expressat al Parlament el Conseller de Transició Energètica i Sectors Productius qui també ha exposat que dimecres es traslladarà a Menorca per signar el Pacte per la Qualitat de l’Aire amb el Consell Insular i l’Ajuntament de Maó.

Juan Pedro Yllanes ha fet aquests anuncis en resposta a una pregunta de la diputada de Més per Menorca, Patrícia Font, relativa al compliment de la Proposició No de Llei aprovada fa deu mesos per al control i millora d’aquesta qualitat ambiental. En aquest aspecte el conseller ha exposat que tant les quatre estacions per mesurar aquesta qualitat que hi ha actualment a l’Illa, com el tipus de mesuraments que es fan, compleixen el que dictamina la Unió Europea; però també ha detallat que a Ciutadella s’ha canviat l’estació de bell nou i que en els pròxims mesos el Govern durà a terme una campanya de control a Menorca gràcies a una unitat mòbil de mesura. Finalment també ha recordat que s’estan duent a terme diversos estudis d’Instituts estatals i estrangers sobre la qualitat de l’aire de Menorca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Sóller encén els llums de Nadal

Hi ha 260 punts de llum repartits per tot el municipi

Es torna a disparar el nombre de nous contagis a les Balears

En les darreres 24 hores, s'han notificat 268 casos més. És la xifra més elevada de nous positius des de...