X

El Govern preveu tenir enllestida la modificació del decret d’excessos per a la pròxima temporada turística

Aquest dilluns s'ha reunit la subcomissió pel Foment del Civisme a les zones turístiques amb propostes per millorar l'actual normativa

20/11/2023

Redacció

Ajuntaments, consells, associacions d’hotelers, veïnats, representants sindicals i dels cossos i forces de seguretat han proposat aquest dilluns al govern les seves idees per millorar el decret del turisme d’excessos.

El decret d’excessos passarà a anomenar-se de “turisme responsable“, un fet que convenç moltes de les parts. La vicepresidenta executiva de la Federació Hotelera de Mallorca, María José Aguiló, demana que “s’analitzi la seguretat jurídica de la norma”.

Neus Mateu, regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany reclama que es faci promoció de la modificació de la norma “en origen” i “en positiu”.

Augmentar les sancions als infractors o l’eliminació de la zonificació són algunes de les peticions més recurrents. El batle de Calvià, Juan Antonio Amengual, creu que és “injusta, i no democràtica”.

El govern s’ha compromès a recollir totes les propostes i a tenir-ho enllestit per a la pròxima temporada. A la següent reunió de la subcomissió, preveuen ja presentar-hi un esborrany de la modificació del decret.

20/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris