X

El Govern proposa un pacte social i polític per millorar la sanitat de les Illes Balears

Es crearan 6 àrees de treball per afrontar els principals reptes i millorar el servei de Salut, com són la reducció de les llistes d'espera, la fidelització de professionals i la modernització de l'atenció primària

30/11/2023

El Govern proposa un pacte social i polític per millorar la sanitat de les Illes Balears

Amb el Pacte per a la Salut, el Govern demana als col·legis professionals, sindicats del sector sanitari, entitats i associacions de pacients i, fins i tot, formacions polítiques la seva participació per elaborar un pacte social i polític i, així, millorar la sanitat de les Illes Balears.

Els ha instat a apuntar-se als grups de treball que fixaran els objectius pels quals haurà de passar la sanitat de les Balears. Es crearan 6 àrees de treball per afrontar els principals reptes de la sanitat a les Illes i millorar-ne el servei.

Aquestes àrees de treball són: la fidelització de professionals sanitaris, la modernització de l’atenció primària, l’atenció integrada als malalts crònics, el foment d’hàbits saludables, l’atenció a la salut mental i la reducció de les llistes d’espera.

Els interessats tendran fins a final de desembre per apuntar-s’hi, i començaran a treballar per grups el mes de gener. L’Executiu autonòmic calcula que el juliol del 2024 ja es podran presentar els objectius de millora de la sanitat de les Balears.

No obstant, molt abans d’aquesta data, la consellera de Salut, Manuela García, ha anunciat que en les pròximes setmanes presentaran un pla de xoc per afrontar el dèficit de professionals i reduir les llistes d’espera de cirurgia.

30/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris