X

El Govern rebutja la llei d’amnistia perquè farà “tensionar els diferents territoris d’Espanya”

L'oposició critica que les comunitats autònomes governades pel PP facin un ús partidista de la cambra alta

08/04/2024

El Govern rebutja la llei d’amnistia perquè farà “tensionar els diferents territoris d’Espanya”

La consellera de Presidència, Antònia Estarellas, ha representat l'Executiu balear en el debat

El debat sobre la llei d’amnistia ha arribat al Senat en una sessió de la Comissió General de les Comunitats Autònomes. Avui es debat l’informe proposat pel PP sobre l’impacte autonòmic de la norma, clau en les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez. El PP considera aquesta norma manifestament inconstitucional i que posa en perill l’Estat autonòmic. El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha defensat l’amnistia i assegura que serà inevitable, igual que succeirà amb el referèndum d’independència. En contra hi han intervingut sis presidents autonòmics governats pel PP, però cap del PSOE ni cap representant del govern de Pedro Sánchez.

El Govern de les Illes veu amb preocupació la llei d’aminstia perquè farà “tensionar els diferents territoris d’Espanya”. La consellera de Presidència, Antònia Estarellas, ha representat l’Executiu balear en el debat i ha criticat, sobre el discurs d’Aragonès, que si s’aprova la llei tornarà “l’independentisme i el referèndum”. “Des de Balears no permetrem que se’ns tracti amb paternalismes i amb descendència des d’altres comunitats autònomes. No permetrem que els nostres ciutadans acabin pagant perquè el Govern espanyol ha decidit vendre la unitat d’Espanya per set vots”, ha sentenciat Estarellas.

Per la seva banda, el senador autonòmic del PSIB-PSOE, José Hila, critica que el PP faci un “ús partidista” de la cambra alta. Una posició semblant a la del senador per Eivissa-Formentera de la coalició d’esquerra Ara Eivissa que a més critica que cap president autonòmic del PP ha mostrat el rebuig a la llei d’amnistia, però sense afegir cap argument jurídic: “El PP està muntant un circ mediàtic”.

08/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT