X

Balears reclamarà a Brussel·les impedir que Airbnb i Booking publicitin lloguer turístic sense llicència

La Unió Europea està elaborant un reglament per regular-ho i el Govern de les Illes vol que les seves al·legacions siguin tengudes en compte

20/03/2023

Balears reclamarà a Brussel·les impedir que Airbnb i Booking publicitin lloguer turístic sense llicència

Redacció

Més transparència per a més regulació. És el que reclamarà el Govern de les Illes a Brussel·les davant l’elaboració d’un reglament de l’oferta de plataformes digitals de lloguer turístic. Segons l’Executiu, la primera proposta ha estat insuficient. En primer lloc, pel que fa a les sancions i a la potestat de les autoritats locals per imposar-les.

Així mateix, a partir d’aquest dimarts, el conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, i la consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez, iniciaran un seguit de reunions amb diferents càrrecs, tant de la mateixa Comissió Europea, com d’empreses turístiques, per reclamar que les grans plataformes com Airbnb o Booking tan sols puguin publicitar pisos turístics que compten amb l’autorització de Turisme. La principal demanda és agilitzar l’intercanvi de dades entre els estats membres per identificar-hi l’oferta il·legal i evitar que arribi a les plataformes de lloguer.

En aquest moment, Brussel·les està elaborant un reglament per regular-ho i el Govern vol que les seves al·legacions -que ha ha presentat- siguin tengudes en compte. La intenció és que aquesta nova regulació pugui ser aprovada durant la presidència espanyola de la Unió, que començarà el primer de juliol i s’allargarà fins a final d’any.

Negueruela ha explicat que lamenta la forta pressió que fan les plataformes de lloguer turístic. Tot i això, el també portaveu del Govern ha dit que territoris com Balears, Amsterdam o Berlín fan pressió perquè hi hagi un canvi normatiu.

20/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris