X

El Govern reconeix “sensació de saturació” al juliol i agost a les Illes: “Hem pres mesures com bloquejar el creixement de places turístiques”

El conseller de Turisme i portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha defensat que l'Executiu de les Illes ha pres mesures contra la saturació turística

29/08/2022

El Govern reconeix “sensació de saturació” al juliol i agost a les Illes: “Hem pres mesures com bloquejar el creixement de places turístiques”

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha defensat aquest dilluns que l’Executiu de les Illes ha pres mesures contra la saturació turística, com la congelació de places o la limitació de creuers al port de Palma, però ha insistit que el model no es canvia “d’un dia per l’altre”.

En resposta a les preguntes dels mitjans en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Negueruela ha recalcat que és necessari deixar “el recorregut d’uns anys” a aquestes polítiques per poder analitzar els seus efectes. El conseller ha reconegut que en juliol i agost “sempre hi ha la sensació que hi ha més gent que en altres mesos de l’any perquè s’acompanya dels números reals i en juliol i agost és quan més turisme rebem en aquestes illes”.

“Vivim del turisme, però ho hem de fer bé”

El batle de Palma, José Hila, ha reconegut que agost ha estat un mes “complicat” quant a massificació i arribada de turistes encara que ha reivindicat “la part positiva” d’aquest escenari, que seria la situació de “plena ocupació”. A preguntes dels mitjans després d’un acte a Cort aquest dilluns, Hila ha ressaltat que moltes persones han pogut enguany aconseguir feina després de dos anys passant-ho “molt malament”.

En relació amb la massificació, Hila ha posat l’accent que des del Consistori s’està treballant per abordar aquesta problemàtica en profunditat amb la regulació de l’oferta. Així, ha recordat que Palma ja va prohibir el lloguer vacacional en pisos i limita la construcció de nous hotels. També ha recordat l’acord per limitar l’arribada de creuers.

El batle ha ressaltat l’aposta pel turisme de qualitat, “perquè els que vinguin gastin més”. Encara així, Hila ha insistit en la necessitat de prendre consciència que Palma “viu del turisme”.

Hila s’ha referit també a la polèmica sobre el patrocini de Son Moix i ha recordat que el Consistori té una partida destinada a la cerca del “turisme de qualitat” encara que ha matisat que és una fundació publicoprivada la que decideix les inversions.

29/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris