X

El Govern redactarà el projecte executiu per al tren de Llevant en espera també d’un conveni ferroviari amb l’Estat per al finançament

El portaveu de l'Executiu critica l'anterior Govern de pressupostar 30 milions d'euros de l'ITS "quan l'única cosa que hi ha és un 'powerpoint'"

09/11/2023

El Govern redactarà el projecte executiu per al tren de Llevant en espera també d’un conveni ferroviari amb l’Estat per al finançament

El vicepresident i conseller d’Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, ha assegurat que els pressupostos de la comunitat per a 2024 no inclouen partides per al tren de Llevant ni el tramvia de Palma, però el Govern “no descarta cap dels projectes” i demanarà un conveni ferroviari a l’Estat. Costa ha criticat que, de l’Impost de Turisme Sostenible de 2023, l’anterior Govern assignés 30 milions al tren de Llevant “quan l’única cosa que hi ha és un ‘powerpoint'” i ha assegurat que la manera de pressupostar les inversions del Govern actual “és una altra”, en la roda de premsa en la qual ha presentat els pressupostos.

“No descartem el projecte del tren de Llevant en absolut, el Govern redactarà el projecte executiu, que no es fa en dos dies, és un projecte d’enginyeria d’entitat, i quan tinguem el projecte fet en disposició de ser licitat, l’executarem”, ha afirmat. Quant al finançament d’aquests projectes ferroviaris, ha dit que en el cas del tramvia de Palma, que costa 400 milions, “un projecte d’aquesta entitat es licita i s’executa quan tens assegurat tot el finançament”. Ha afirmat que el Govern té la competència ferroviària, “però en la resta d’Espanya és el Govern d’Espanya i s’executen molts projectes en Renfe i Adif”, ha afirmat, i ha defensat la necessitat d’establir un conveni ferroviari amb l’Estat per obtenir finançament. “El Govern estarà, però no per a finançar-ho tot”, ha recalcat i ha insistit que la competència ferroviària “sempre s’havia finançat a través de convenis”.

“Quan tinguem el projecte del tren de Llevant anirem a Madrid, al Ministeri a reclamar el conveni ferroviari pluriennal que permeti finançar aquest tipus d’inversions, perquè la comunitat autònoma no pot finançar un projecte d’aquesta entitat sola”, ha assegurat.

09/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Antoni Simarro Bernat 10/11/2023

    Fa falta com el pà. A veure si a la fí arriba, el tren de llevant; i el tramvía de Palma (i més…). Bast mirar la majoría de ciutats eurepèes, lo bé que ho tenen. Gràcies, i salutacions a tots. Antoni, 10-11-23, 13:00.

    ——– .. ——–