economia

El Govern reforçarà el 2020 la vigilància empresarial pel control horari amb un 65% més d’inspeccions

De les 16.738 actuacions previstes per la Inspecció, més de mil vigilaran el control horari

El+Govern+refor%C3%A7ar%C3%A0+el+2020+la+vigil%C3%A0ncia+empresarial+pel+control+horari+amb+un+65%25+m%C3%A9s+d%27inspeccions

Imatge d'arxiu.


La planificació autonòmica de la Inspecció de Treball i Seguretat Social per a 2020 presentada aquest dilluns preveu en total més de 16.700 actuacions centrades en la lluita contra la precarietat laboral, gairebé la meitat planificades per la comunitat. Un dels capítols destacats és la vigilància del control horari, d’obligat compliment des del maig passat. De les 600 actuacions planificades en aquest camp enguany, s’incrementen a més de mil l’any que ve. La directora estatal de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, Maria Soledad Serrano, considera que “les empreses han tengut temps suficient per fer aquest control correctament, i que en aquestes alçades ja hauria d’estar en marxa” tot i que no ha assegurat si ara sancionaran més.

En la planificació de l’any que ve, hi ha previstes prop de 4.000 actuacions per revisar aspectes de la qualitat en el treball, com la contractació temporal o les condicions salarials; una quinzena més de campanyes per fomentar la igualtat entre homes i dones; i també 3.900 accions en prevenció de riscos, entre les quals s’inclou un miler de visites a empreses de la construcció. El conseller de Treball i Model Econòmic, Iago Negueruela, parla d’una planificació pensada a centrar-se en les condicions de treball. “La nostra economia continua creixent a menor ritme que altres anys però el nivell d’ocupació que s’ha generat és important (…) tot l’èmfasi s’ha de posar sobre les condicions, sense oblidar la part de Seguretat Social i un altre tipus d’actuacions”, ha assegurat el responsable de Treball.

El 2020 comptarà amb dues campanyes específiques noves: una per inspeccionar una vintena d’empreses de neteja viària, i una altra a concessionàries d’Aena.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els comerciants de Menorca demanen ERTO’s per als funcionaris que no poden fer feina

Consideren que seria una forma de reduir els costos fixes

Agroturismes i hotels rurals de Menorca mantenen una ocupació del 70% per a l’agost

Des del sector asseguren que necessitarien com a mínim tres mesos com aquest per recuperar la inversió

Més de 1.400 persones han demanat ja l’ajuda extraordinària Covid 19 al lloguer

Aquesta partida té un pressupost de poc més de 4 milions d'euros

Àustria exeptua les Balears en les recomanacions de no viatjar a Espanya

Sis països europeus reforcen els controls sanitaris per als viatgers que arribin d'Espanya