societat

El Govern registra 1.129 actes per infraccions en les mesures contra la Covid-19 a Balears

Aquestes setmanes s'han implantat restriccions a zones de Palma, a Eivissa i a Sant Antoni de Portmany, emmarcades en el pla d'acció comunitària


La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha informat aquest dimarts en el ple del Parlament que les Illes estan tramitant en l’actualitat 1.129 actes per infraccions en les mesures preses per al control de la pandèmia.

Segons ha informat la consellera Castro, en resposta a una pregunta de la portaveu parlamentària del PI, Lina Pons, que “avui dia s’han tramitat 1.129 actes d’infracció en les quatre illes i en els 67 municipis perquè no es fa diferenciació amb les zones amb restriccions”. Aquestes setmanes s’han implantat restriccions a zones de Palma, a Eivissa i a Sant Antoni de Portmany, emmarcades en el pla d’acció comunitària.

En aquesta línia, ha explicat, “s’han difós mesures en tots els idiomes perquè els ciutadans les coneguin i facilitat que treballadors sanitaris i de serveis socials visitin a afectats. A més, des de l’Administracions Públiques s’han posat en marxa operatius conjunts amb ajuntaments i Delegació del Govern”.

Per part seva, Pons ha assenyalat que “és necessari aplicar la pedagogia en els residents de les zones confinades, atès que no es pot garantir el compliment de la norma a través de sancions diferents”. Sobre aquest tema, ha assenyalat, “cal aprofitar aquesta situació per reclamar més policies perquè, com ha advertit la Federació d’Entitats Locals de Balears (Felib), és insuficient”.

Així mateix, ha avançat la portaveu parlamentària del PI, aquesta formació ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) perquè d’alguna manera es garanteixi la presència de policia”. “Apostam perquè es creï policia de suport operatiu i es posi en marxa un borsí de policies locals, alhora que es programin de manera immediata cursos de formació”, ha afegit Pons, que ha conclòs donant l'”enhorabona” a la ciutadania “que torna a donar exemple” perquè “si cal fer complir a través de la policia que es té no s’aconseguiria”.

Finalment, davant les propostes del PI, Castro ha apuntat que “comparteix amb aquesta formació les seves mesures”, destacant que les que s’han posat en marxa fins ara “no tenen en cap cas caràcter sancionador” i indicant que “des de fa temps el Govern treballa amb la Felib per implantar mesures a curt, mitjà i llarg termini”.


Els veïnats d’Arquitecte Bennàssar no noten diferències amb les noves restriccions

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Grup Popular demana al Govern que defensi la permanència dels TEDAX de la Guàrdia Civil a Menorca

La unitat es compon de quatre especialistes en la desactivació d'artefactes explosius

El Centre de Salut de Ferreries participa en un estudi sobre la influència de les conductes positives en la incidència de les malalties

És l'únic centre de salut de Menorca seleccionat per formar part del projecte Cohorte DESVELA

Un picapedrer de 58 anys, ferit greu en caure de la bastida d’unes obres a Sencelles

La caiguda ha estat de 6 metres d'altura, i li ha provocat un politraumatisme greu al crani. L'home es troba...

Son Espases habilita una planta més a pacients Covid, Can Misses hi destina més llits, i el Mateu Orfila obri una segona UCI

L'augment de la pressió hospitalària obliga els hospitals a fer ajustaments. Ara són 288 els pacients a planta i 46...