X

El Govern reprèn les tasques de restauració de les masses forestals afectades per Juliette

Gestió forestal i l'IBANAT han actuat a 90 hectàrees entre març i agost d'enguany

09/12/2023

El Govern reprèn les tasques de restauració de les masses forestals afectades per Juliette

Una vegada ha finalitzat la campanya d’alt risc d’incendis, el servei de Gestió Forestal i l’IBANAT n’han reprès les tasques de prevenció. A Mallorca, enguany, l’objectiu principal és seguir pal·liant els efectes, ben visibles encara, de la borrasca Juliette a la serra de Tramuntana.

Des de març fins a agost, els fons d’emergència aprovats just després de la tempesta, més de mig milió d’euros, han permès actuar a 90 hectàrees. Ara, s’ha començat a fer feina amb una segona partida aprovada el juny, per valor d’1,3 milions. També hi ha fons aprovats per a prevenció de plagues i línies d’ajudes obertes a propietaris. En total, tot suma tres milions i mig d’euros.

La gran quantitat de biomassa acumulada als boscos fa inviable que es pugui aprofitar tota. Així, una de les prioritats implica triturar-la i escampar-la enriquint així el sòl. La gestió de l’arbrat varia també depenent del tipus d’espècie perquè cadascuna es comporta de manera diferent. Els pins, per exemple, cal arrabassar-los, les alzines, en canvi, es poden regenerar.

Fins ara, s’ha actuat principalment a la carretera Lluc-Caimari, les finques públiques de Menut i Binifaldó, les comunes de Selva i Fornalutx i a les àrees recreatives. Ara mateix, hi ha pressupost per garantir les tasques fins a 2025.

09/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Eric Rivero Esun 07/03/2024

    Gràcies per aquesta informació, m’ha ajudat al meu treball de geografia.