mallorca

El govern revisa la gestió d’Emergències per preveure millor el risc d’inundacions

"Les comunicacions haguessin sigut més fiables des del principi, i haguessim rebut un feedback de les actuacions que s'estaven fent", ha dit Felipe Ortiz, cap de la Unitat Operativa d'Emergències.


Quan es compleixen tres anys de la torrentada de Sant Llorenç des Cardassar, el Govern han anunciat l’actualització i modernització de la Direcció General d’Emergències, per facilitar les tasques de previsió i d’intervenció per fer front al risc d’inundació.

S’ha augmentat el personal del Centre d’Emergències, fins a 59 operadors, 13 supervisors i 5 caps de sala. També s’està canviant el programari de gestió d’emergències, que tenia més de 25 anys; s’ha procedit a la revisió, adaptació i modernització d’equipaments així com la instal·lació de noves aplicacions tecnològiques, gestió de dades i millora de comunicacions.

Igualment s’ha incrementat el nombre de drons i també existeix un nou visor cartogràfic que juntament amb el Simba ajuda a tenir més informació i poder intervenir en millors condicions.

A més, es disposa d’un servei de meteorologia per donar suport a les dades arribades d’AEMET, per interpretar millor i amb més detall les característiques de les precipitacions.

Què hauria passat a Sant Llorenç amb aquestes innovacions? “Les comunicacions haguessin sigut més fiables des del principi, i haguéssim rebut un feedback de les actuacions que s’estaven fent”, ha dit Felipe Ortiz, cap de la Unitat Operativa d’Urgències.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El GOB sol·licita a Demarcació de Costes recuperar espai públic que ara ocupen propietats privades a la platja del Port d’Alcúdia

Els jardins dels xalets de la platja dels Francesos s'han integrat dins les propietats privades de manera il·legal

Santanyí rebutja reduir l’aparcament de Cala Llombards per legalitzar-lo

El grup municipal Suma denuncia que a l'equip de govern, del PP, ja li està bé com està

Manacor reconeixerà i promocionarà el ‘comerç verd’

El Consistori impulsa una guia de botigues respectuoses amb el medi ambient

L’equip de govern d’Inca proposa una rebaixa del 20% en l’IBI dels locals

El PP, a l'oposició, al·lega que la rebaixa no pal·lia la pujada que s'aprovà dos anys enrere