societat

El Govern suspèn les festes de Sant Antoni, Sant Honorat i Sant Sebastià

Les misses es limitaran a un 30% de l'aforament màxim, les completes es faran a porta tancada i les Beneïdes quedaran suspeses


El Govern ha establert la prohibició de celebrar enguany les festes de Sant Honorat (Algaida), Sant Antoni (Artà, Manacor, Sant Llorenç, Son Servera, Sa Pobla, Muro, Pollença) i Sant Sebastià (Palma), tradicionals d’aquest mes de gener, per evitar aglomeracions i la propagació de contagis. Aquesta decisió es preveu que s’aprovi al Consell de Govern que se celebrarà demà dilluns.

Pel que fa als actes litúrgics, les misses es limitaran a un 30% de l’aforament màxim, les completes es faran a porta tancada i les Beneïdes quedaran suspeses. D’altra banda, es prohibeixen totes les activitats de caràcter esportiu, cultural i lúdic.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha explicat que la situació epidemiològica a l’illa de Mallorca continua sent crítica. La incidència acumulada a Mallorca és de 627 casos per cada 100 mil habitants, a 14 dies, i 311, a 7 dies (la més alta registrada fins ara) i la taxa de positivitat se situa en el 10,20%, molt per sobre del 3%, que és la taxa que considera que una comunitat està fora de risc. La d’Eivissa, és de 439 a 14 dies; a Menorca, la incidència és de 258 a 14 dies i 165 a 7 dies; i a Formentera, és de 206 a 14 i 66 a 7 dies. 

El total de la incidència acumulada a tota la comunitat és de 602 a 14 dies i de 314 a 7 dies.

En aquest sentit, la consellera de Salut ha tornat a apel·lar a la responsabilitat individual i a limitar les reunions socials i la mobilitat.

CAMPANYA DE VACUNACIÓ:
Dimecres es vacunaran els sanitaris i usuaris de residències amb discapacitat

Patricia Gómez ha explicat que la primera fase de vacunació s’ha anat seguint al ritme que correspon. S’ha reservat la segona dosi de les vacunes dels usuaris de les residències. “Són un col·lectiu molt vulnerable”, ha assegurat la consellera de Salut, que ha dit que se segueixen de manera estricta les instruccions de la Unió Europea.

Fins al moment, Balears ha rebut dosis de la vacuna de la companyia Pfizer i a partir de la setmana que ve es  començaran a rebre vacunes de la companyia Moderna.

A més, a partir de dimecres, s’iniciarà la vacunació del personal sanitari i ja no es guardarà la segona dosi; per tant s’accelerarà el ritme de vacunació. Patricia Gómez ha explicat que l’estratègia de vacunació és nacional i depèn de les remeses de dosis autoritzades per la Unió Europea.

CONTINUARAN ELS CONTROLS A PORTS I AEROPORTS:

D’altra banda, el Govern ha informat que es prorrogarà el conveni amb els laboratoris privats per poder garantir les PCR gratuïtes als residents de les Balears que venguin de la península, un conveni que va expirar ahir dissabte. Així, els controls de ports i aeroports es mantendran fins a la finalització de l’estat d’alarma, prevista pel finals de maig.

Patricia Gómez ha informat que, arran d’aquests controls, s’han detectat 73 PCR positives a persones que pensaven viatjar a les Illes Balears. “Pensam que és una bona mesura i per tant la mantendrem i la continuarem fent”.
El Govern preveu el tancament de bars i restaurants i de grans superfícies comercials de Mallorca

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Augmenten un 30% els intents de suïcidi entre la població infantil i juvenil

La consellera Gómez assegura que és un problema de salut molt greu

Arriben 10 pasteres amb 131 migrants a les Illes en les darreres hores

La majoria d'embarcacions han estat localitzades a Mallorca, una a Cabrera i una altra a Formentera. És una mostra més...

La Justícia andalusa va desestimar el certificat covid per a l’oci nocturn

En canvi, a Galícia va sortir endavant la mesura per entrar a bars i restaurants després de l'aval del Tribunal...

Troben un cadàver flotant a la badia de Palma

Es tracta el cos d'una dona que, segons la Guàrdia Civil, feia temps que es trobava dins l'aigua