economia

El Govern va pagar prop de 10 milions d’euros a les navilieres en concepte de descompte de resident el 2019

En els darrers 4 anys, el Govern ja ha pagat prop de 39 milions d'euros

El+Govern+va+pagar+prop+de+10+milions+d%27euros+a+les+navilieres+en+concepte+de+descompte+de+resident+el+2019

L’any 2017, el descompte de resident dels bitllets interilles va passar del 50% al 75%. Una bonificació que paga l’Estat, però que, a diferència dels trajectes aeris, en el cas dels marítims només aporta fins al 50%. Del 25% restant, quasi un 40% en el cas dels residents a Formentera, se’n fa càrrec la comunitat autònoma. En els darrers 4 anys, el Govern ja ha pagat prop de 39 milions d’euros.

Només l’any passat, en ple any de pandèmia i restriccions, el Govern de les Illes varen pagar prop de 10 milions d’euros a les navilieres en concepte de descompte de resident dels bitllets interilles. La suma puja a gairebé 39 milions entre els anys 2017 i 2020.

En l’actualitat, l’abonament de la bonificació per part de l’administració es fa de manera trimestral. Fins llavors, són les navilieres les que l’assumeixen. Per això, també està damunt la taula la possibilitat d’implantar un sistema de pagament més àgil.

Una de les reivindicacions del Govern de les Illes és, precisament, que, tal com es fa amb els bitllets d’avió, sigui l’executiu central qui pagui la totalitat del descompte de resident dels bitllets marítims interilles. Ara només paga fins al 50% de la bonificació. L’altre 25% corr a càrrec de la comunitat.

Abans de la pandèmia, les negociacions amb l’Estat anaven, assegura el Govern, per aquest camí. Ara, confien a reprendre-les i que aquestes reivindicacions siguin una realitat l’any 2022. També tornarà a reclamar que el 75% de descompte de resident també s’apliqui als vehicles en els trajectes marítims. Ara per ara, no tenen cap tipus de bonificació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Torna el turisme britànic a les Illes: el Regne Unit les inclou a la llista verda

Una decisió que ha confirmat aquest dijous el Govern de Boris Jonhson i molt esperada pel sector turístic balear. La...

Les patronals demanen simplificar les ajudes de 855 milions

La Mesa de Diàleg Social estudiarà com aconseguir que més empreses s'hi presentin

L’Ibavi compra 19 pisos a la Sareb per destinar a lloguer social

Amb l'adquisició d'aquest paquet ja són 29 els pisos de grans tenidors incorporats al parc d'habitatge públic

Perilla la producció del Laccao a Mallorca

Damm ha traslladat temporalment la producció del batut en botella de vidre a Barcelona