política

El Govern factura 10 milions anuals al Regne Unit per atenció sanitària; un cas de balcòning costa 14.000 euros

Una visita d'urgència pot costar 290 euros i 900 un dia d'hospitalització

El+Govern+factura+10+milions+anuals+al+Regne+Unit+per+atenci%C3%B3+sanit%C3%A0ria%3B+un+cas+de+balc%C3%B2ning+costa+14.000+euros

Un terç de les facturacions sanitàries a estrangers a les Illes corresponen a ciutadans britànics. El 2018, el Govern va facturar al Regne Unit 10.720.549 euros. Això suposa un 33,8% de la despesa total de ciutadans estrangers a les Illes Balears. És la xifra més alta dels darrers tres anys. Des de gener fins a l’agost d’enguany, la xifra ha superat els 6 milions d’euros. La magnitud de la despesa sanitària en la comunitat britànica és especiament important: un terç de la facturació a estrangers correspon als prop de 15.000 ciutadans d’aquest país que resideixen a les Illes.

La despesa sanitària dels britànics, amb l’amenaça del Brexit el 31 d’octubre, ha estat un dels eixos centrals al Ple del Consell Interterritorial de Salut a Madrid. El Govern, que ha estat representat amb l’assistència de la consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha demanat que davant el Brexit es pugui garantir la reprocitat de l’assistència sanitària d’ambdós països.

La conselleria ha quantificat, a més,  l’atenció sanitària proporcionada als ciutadans estrangers, que és de 290 euros per una visita d’urgència, de 900 per una hospitalització per pacient i dia, o de fins a 14.000 euros en un cas de balcòning. Aquestes són les quantitats que tots els britànics, residents o turistes a les Balears, hauran d’abonar en cas de no disposar d’una assegurança mèdica a partir del primer de novembre si el Brèxit es fa efectiu. Des del Ministeri de Sanitat asseguren que hi haurà un acord.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

La candidata del PSOE accepta la pèrdua del senador per Menorca, que el seu partit planteja impugnar

Els socialistes recurriran davant la Junta Electoral, tot just després que la fins ara senadora, Carme García, se n'hagi deslligat...

El Govern veu un privilegi que es formi un executiu progressista a l’Estat com a Balears

L'oposició reclama solucions immediates a les reivindicacions de Balears

L’expresident del BBVA, Francisco González, imputat en relació amb els presumptes encàrrecs d’espionatge a Villarejo

González seurà al banc dels acusats i haurà de declarar pels delictes de suborn i revelació de secrets

L’oposició del Consell de Mallorca està en contra del calendari d’aprovació dels pressupostos

Amenacen a no assistir al debat de dia 22 de novembre i presentar una esmena a la totalitat conjunta