economia

El Govern vol recuperar les xifres pre-pandèmia del turisme britànic: “No és que siguem optimistes, és la feina feta durant mesos”


Les Illes Balears són a Londres amb l’objectiu de recuperar el turisme britànic d’abans de la pandèmia. “No és que siguem optimistes sinó que és la feina feta durant molt de mesos. Que han fet les nostres empreses, els nostres treballadors i treballadores, per posicionar-nos com un destí segur i jo crec que és una previsió assumible per al 2022”, ha afirmat Iago Negueruela, conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball.

També un turisme de més qualitat, més sostenible i compromès amb la realitat de les Illes Balears. “El turisme britànic ha vengut a les Illes Balears i s’ha gastat un 7,2% més que abans. Per tant hem de seguir en aquesa línia de treball”, ha assegurat la presidenta del Govern, Francina Armengol.

Objectiu compartit amb l’estratègia global d’Espanya en relació al mercat britànic. Així ho ha especificat la ministra de Turisme, Reyes Maroto, qui ha assegurat, durant la seva visita a l’estand de les Illes, que les Balears estan ben posicionades: “Estic convençuda que Balears serà de nou un efecte tractor perquè el turista internacional continuï venint a Espanya, continuï venint a Balears, i sobretot puguem desplegar els plans de sostenibilitat que van a permetre desenvolupar el model turístic del futur”, ha destacat la ministra.

I per tal d’assolir aquests objectius, el Govern posa l’accent en la connectivitat aèria. Garantida ja, asseguren, per a aquesta temporada baixa. “Els aeroports de les Illes tenen moltes més reserves de vols de turisme britànic i nacional. I per tant, podrem tenir aquesta temporada d’hivern en bones condicions”, ha assenyalat la presidenta Armengol. Es recuperarà fins el 83% de les freqüències de 2019.

Tot plegat, unes dades amb les quals el Govern no només confia en la recuperació turística, sinó també amb la recuperació de l’ocupació. “Ens presentam amb una recuperació molt important i sent el primer territori d’Espanya respecte al turisme britànic. Estam en una bona posició”, assegura el conseller Negueruela.

Reptes, que, segons paraules de la presidenta Armengol, les Illes estan preparades per assumir.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

L’economia de Balears creix un 16,7% en el tercer trimestre i el Govern preveu recuperar el PIB perdut el 2022

El Govern manté la previsió de creixement del PIB en l'11,6% enguany i del 12,1% l'any que ve. En roda...

Javier Vich, president dels hotelers de Palma:”Les reserves europees per Nadal s’han congelat”

El turista nacional ha salvat el pont de la Constitució, amb un 47% d'ocupació a Ciutat, la mateixa que el 2019

Frenada de nous hotels a Palma per la nova normativa en favor de l’habitatge

En 5 anys, les sol·licituds per fer establiments turístics a Ciutat han caigut de 63 a tan sols 15

Baleària avança l’operació tornada del pont per esquivar el temporal de mar del canal de Menorca

Les cancel·lacions de les connexions marítimes entre Ciutadella i Alcúdia han afectat uns 150 passatgers