X

El Gremi de Margers, insatisfet amb la correcció de l’Ajuntament de Valldemossa al paretó de la carretera

El batle, però, diu que miraran que la intervenció s'ajusti als criteris que els ha prescrit el Consell de Mallorca

30/08/2022

El Gremi de Margers, insatisfet amb la correcció de l’Ajuntament de Valldemossa al paretó de la carretera

Fa mesos que es va acabar el mur que va de l’entrada de Valldemossa des de Palma. Una feina, segons el Gremi de Margers, deficient i que tampoc no aprova el Consell: “Estam d’acord amb el Gremi”, diu Kika Coll, directora de Patrimoni del Consell de Mallorca.

La feina, explica Feliu Llabrés, marger qualificat, és “deficient” per la tria de les pedres i la inestabilitat de la paret, entre altres criteris. Sí que és cert que l’Ajuntament de Valldemossa l’ha ordenat corregir: “L’únic que han fet ha estat posar pasta a la part superior”. Segons Llabrés, s’hauria de desfer tot i tornar-lo a fer amb les pedres que es poden salvar, fent juntes i una esquena d’ase: “No han fet res d’això”, remata.

L’Ajuntament, per part seva, al·lega que miren d’ajustar-se als criteris que marca Patrimoni: “Mirarem de salvar-lo, d’acord a les directrius que ens ha prescrit Patrimoni”, explica Nadal Torres, primer edil de Valldemossa. Afegeix el batle que encarregar-lo de pedra en sec a un marger professional hauria “disparat molt el pressupost”. El Gremi de Margers, però, insisteix que s’ha de preservar l’ofici.

30/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris