societat

El grup folklòric Es Rebost exhibeix la indumentària dels menorquins del segle XVIII

El preu d'un vestit tradicional fet per una modista oscil·la des dels 400 fins als 1.000 euros


Fa 200 anys, una menorquina duia fins a quatre capes de roba. En primer lloc els culots, que era la roba interior de l’època. En segon lloc, es posaven una camisa blanca que arribava fins als genolls. Damunt hi duien una falda blanca amb decoracions de fantasia i en darrer lloc la falda exterior confeccionada amb 4 metres de tela tapada per un davantal. Segons els estaments socials, els materials canviaven, però el patró era el mateix.

A la part de dalt, la camisa va tapada per un gipó i al cap duien un rebosillo fermat davall la barbeta. Les sabates de la noblesa eren de pell i les de la pagesia, espardenyes o avarques d’espart. En el cas dels homes, els calçons estrets i la levita és el que diferencia els senyors dels pagesos, que només duen una armilla. El preu d’un vestit tradicional fet per una modista oscil·la des dels 400 fins als 1.000 euros. A Maó, un bon dia per lluir-los és el dia de l’ofrena floral a la Mare de Déu de Gràcia.

Són versions a baix preu dels autèntics vestits regionals. Les teles i els patrons no tenen res a veure amb els dels grups folklòrics però sí el gust per mantenir viva una indumentària, que s’ha recuperat fa tan sols 20 anys.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’estafa de l’asfalt arriba a Mallorca

Aquesta modalitat delictiva consisteix en oferir un camió d'asfalt  que ha sobrat d'una obra propera a un preu molt econòmic, per després demanar-ne més doblers

Una motorista resulta ferida de gravetat en un accident a la rotonda del parc aquàtic d’Aqualand

La dona va caure a la cuneta a diversos metres i a una zona d'accés difícil

El risc extrem d’inundació a Sant Llorenç es manté intacte tres anys després

La reparació dels 14 punts negres que varen originar la gran inundació es manté bloquejada per diferències entre les administracions...

El congrés d’hidroaviació del Port de Pollença acaba amb casolada

Es vol promoure a Mallorca com a seu de la futura Federació Europea d'Hidroaviació