X

Els socialistes menorquins creuen que el decret de simplificació administrativa del Govern “desprotegeix el territori de Menorca”

El Partit Popular defensa que l'objectiu és simplificar tràmits i eliminar duplicitats

31/05/2024

Els socialistes menorquins creuen que el decret de simplificació administrativa del Govern “desprotegeix el territori de Menorca”

L’article 38 del nou decret llei de simplificació administrativa del Govern modifica alguns aspectes de la llei Menorca Reserva Biosfera. No es crearan alguns organismes, segons el Consell de Menorca, “per evitar duplicitats”. L’oposició creu que pot provocar canvis en el model de Menorca.

El PSOE Menorca considera que el decret llei de simplificació administrativa pot posar en perill el model diferenciat de l’illa, permetent la legalització de construccions il·legals en sòl rústic a canvi de pagar o ampliant-ne els usos en rústic, per exemple, per aparcaments dissuasius i temporals.

Susana Mora, portaveu del grup socialista a Menorca afirma: “Marga Prohens es carrega amb aquest decret llei el model de Menorca i el president de Menorca, Adolfo Vilafranca, ho consent i, a més, s’hi suma. És un brindis al sol, el PP beneficia uns quants en detriment de tots, carregant-se el model de Menorca”.

El Partit Popular defensa que l’objectiu és simplificar tràmits i eliminar duplicitats. No es crearan organismes com per exemple un comitè per a la biodiversitat o una autoritat consultiva.

Simón Gornés, conseller de Medi Ambient del Consell: “Nosaltres apostam per no duplicar esforços, si hi ha un Consell Científic de la Reserva, donem-li contingut al Consell Científic, no en creem un altre de biodiversitat que farà coses que es poden superposar amb el primer. A més, la comissió de medi ambient és llevar un tap als projectes mediambientals que hi ha actualment”.

El nou decret llei del Partit Popular afegeix el compromís de promoure l’estudi del menorquí com a modalitat insular de la llengua catalana.

31/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT